Пам’ятайте, ваш голос дуже важливий, віддайте його відповідально та свідомо. Виборчі дільниці Вінниці забезпечують повну безпеку під час пандемії, а вхід у масці є обов’язковим, не зайвим буде подбати про особисту безпеку.

Кожному громадянину на пошту було надіслане іменне запрошення, де вказано адресу дільниці, саме туди потрібно іти та віддати свій голос.

З собою важливо мати паспорт, якщо у вас ID картка, обов’язково взяти з собою додаток.

У виборчому бюлетені для голосування в територіальному виборчому окрузі з виборів депутатів до Вінницької міської ради, почергово зліва на право зазначаються:

1) визначений жеребкуванням номер кожної місцевої організації політичної партії (далі — організація партії);

2) повна назва відповідної організації партії, прізвище, ім’я та по батькові кандидата в депутати, включеного до єдиного виборчого списку під першим номером, без зазначення номера;

3) два квадрати:

– порожній квадрат — для волевиявлення щодо організації партії;

– квадрат із нанесеним трафаретом — для можливого волевиявлення щодо кандидатів, включених до відповідного територіального виборчого списку організації партії;

4) виборчий список із прізвищами, ініціалами всіх кандидатів та їх порядковими номерами трафаретним форматом зверху донизу, за якими їх включено до відповідного територіального виборчого списку організації партії, у дві колонки.

Крок 1

Спочатку виборцю пропонується обрати організацію партії, яку він підтримує. У порожньому квадраті навпроти повної назви цієї організації партії виборець робить позначку, що засвідчує його волевиявлення.

Увага!

Виборчий бюлетень без проставленої позначки в цьому квадраті буде визнано недійсним.

Виборець у порожньому квадраті навпроти визначеної ним організації партії, за яку він голосує, ставить позначку “плюс” (+) або “галочку”, або іншу, що засвідчує його волевиявлення.

Важливо!

Виборець може голосувати лише за одну організацію партії.

Виборчий бюлетень буде вважатися недійсним, якщо в ньому проставлено позначки навпроти назв кількох організацій партій або не проставлено жодної позначки біля повної назви організації партії.

Крок 2

У другому квадраті з нанесеним трафаретом виборець може вписати порядковий номер кандидата в депутати від організації партії, якого він підтримує.

Якщо виборець у квадраті з нанесеним трафаретом для написання номера кандидата в депутати не зробив позначки, такий бюлетень не може вважатися недійсним, а голос вважається відданим на підтримку усього територіального виборчого списку відповідної організації партії.

Порядкові номери кандидатів у депутати, за якими їх включено до територіальних виборчих списків позначаються у виборчому бюлетені за трафаретним форматом.

Водночас Кодексом не встановлено вимог до варіантів трафаретного написання номера кандидата в депутати під час безпосереднього заповнення виборцем виборчого бюлетеня. Таким чином, виборець під час написання номера кандидата у квадраті з нанесеним трафаретом може вписати номер у форматі, що відрізняється від того, яким позначено порядкові номери кандидатів у бюлетені.

Наприклад:

Щодо обов’язковості проставлення цифри “нуль” (0) перед номером кандидата в депутати

Зазначення цифри “нуль” (0) перед позначенням номера кандидата в депутати не є обов’язковим. Виборчий бюлетень вважається дійсним незалежно від розміщення однієї цифри у квадраті із нанесеним трафаретом та проставлення перед нею цифри “нуль” (0).

Якщо ви помітили будь-які порушення, в тому числі агітацію кандидатів на дільниці — звертайтеся невідкладно на гарячу лінію Національної поліції України — 102.