Після виклику екіпажу поліції та застосування зброї поліцейським, який здійснював охорону та супровід членів комісії, нападників вдалось затримати. Наразі вони надають покази слідчим.

Про це повідомляє відділ комунікації поліції у Вінницькій області.

Як розповів начальник ГУНП у Вінницькій області Іван Іщенко, близько четвертої години ранку у м. Тульчин до членів комісії, які виходили з приміщення будівлі, де розташувалась виборча дільниця, під’їхав автомобіль «Ауді». З машини вибігли двоє чоловіків та почали погрожувати фізичною розправою голові та членам комісії. Зловмисники намагались відібрати у голови комісії бюлетені та виборчу документацію, звинувачуючи членів комісії у фальсифікації.

Під час конфлікту працівник поліції, який здійснював супровід транспортування документації членами дільничної комісії до територіальної виборчої дільниці, застосував табельну зброю та викликав колег. Це викликало обурення у правопорушників, і вони почали погрожувати розправою поліцейському. Екіпаж поліції, який за лічені хвилини прибув на місце події, затримав нападників та доставив у відділ поліції.

Затриманими виявились 25 та 29-річні жителі села Нестерварка Тульчинського району. Раніше вони в поле зору поліції не потрапляли, а у момент вчинення правопорушення знаходились в стані алкогольного сп’яніння.

Слідством розпочаті кримінальні провадження за ч. 3 ст. 157 ККУ (перешкоджання здійсненню виборчого права або права брати участь у референдумі, роботі виборчої комісії) та ч. 1 ст. 345 ККУ (погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу).

За такі правопорушення передбачено до 7 років позбавлення волі.

Підозрювані затримані у процесуальному порядку. Вирішується питання про оголошення їм про підозру.