У такий спосіб зловмисники вирішили налякати боржника, аби той віддав кошти. Потерпілого били та вимагали 20 тисяч доларів США у його рідних. Слідчі довели причетність фігурантів до скоєного, а суд обрав покарання.

Як з’ясував наш журналіст, подія сталась  влітку 2018 року. Тоді на Кільцевій дорозі у спільники підстерегли біля магазину 58-річного киянина, примусово посадили його в автомобіль та вивезли у Київську область. Фігуранти заздалегідь підготувалися до злочину, взяли автомобіль у одного зі зловмисників на роботі та поїхали за жертвою.

Потерпілого відвезли у лісосмугу, там його били, вимагали віддати гроші, які він позичив у зловмисників, телефонували рідним і просили за потерпілого кошти у розмірі 20 тисяч доларів США. Коли чоловіки переконалися, що оголошену суму найближчим часом вони отримають, то відпустили киянина з численним травмами та забрали у нього 15 тисяч гривень. Згідно з висновком судово-медичної експертизи, потерпілий отримав тілесні ушкодження середньої тяжкості.Завдяки проведеним оперативно-розшуковим заходам, працівники відділу кримінальної поліції встановили зловмисників.

Двох фігурантів затримали. Це – уродженець Київщини, 1983 року народження, та 36-річний вінничанин. Третього спільника оголошували у розшук та згодом оперативні заходи дали результати. Наразі він перебуває під вартою. Трьом фігурантам повідомлено про підозру у вчиненні злочинів, передбачених ч. 2 ст. 146 (Незаконне позбавлення волі або викрадення людини), ч. 3 ст. 189 (Вимагання), ч. 2 ст. 187 (Розбій) Кримінального кодексу України.

Двом зловмисникам Голосіївський районний суд нещодавно обрав покарання у вигляді восьми років позбавлення волі з конфіскацією майна. А на початку жовтня поточного року стосовно третього правопорушника ми направили обвинувальний акт для розгляду в суд…

Валентина Лісова