Україна бачила відеовідтворення автотрощі, яка сталась 30 жовтня в Києві.

66-річний Юрій Назаренко, екскерівник апарату Комісії з цінних паперів, який за часів Майдану був люстрований, на автомобілі Land Rover наїхав на обмежувальні конуси на перехресті. Після чого некеровано виїхав на Майдан Незалежності та вилетів сходами до зупинки, де перебували люди. Потім протаранив 5 автомобілів і зупинився. Тест на алкоголь показав негативний результат, а згодом з’явилась версія, що після нещодавно перенесеного інсульту та операції кермувальник знепритомнів і втратив контроль. Внаслідок ДТП двоє людей загинули на місці, серед них наша землячка.

Тут сталась ДТП

30-річна Алла Сорока приїхала до столиці із Вінниці. Відвідала монастир, а потім пішла подивитися центр міста. За секунду до смерті встигла зробити фото… Для батьків вона була сенсом життя, єдиною дитиною, бо маленький братик помер через три дні після свого народження.

– Аллочка – це наше серце, наша душа. Вона закінчила історичний факультет Вінницького педуніверситету. Але за дипломом роботи не знайшла, 9 років у магазині працювала. Була задіяна під час останніх місцевих виборів. Донька у мене була дуже віруючою, брала участь у хресних ходах, останні 15 років дотримувалась посту, відвідувала святині. Так рано забрав її Господь від мене…, — розповідає нашому журналісту мама загиблої Надія Сорока.

Це фото Алла зробила за секунду до загибелі

– Вранці у п’ятницю донечка поїхала до Голосіївського монастиря, адже саме 30 жовтня поминали матушку Аліпію. Алла напекла печива, купила цукерок, подала записки, зустрілась із друзями. Вже потім ми знайшли переписку, як вони дякували донечці за гостинці. Квиток на потяг додому був на 17.30. Десь о другій дня ми востаннє спілкувались телефоном. Алла була радісною, мала сідати на маршрутку, піти ще до Києво-Печерської лаври. Мабуть, саме тому опинилась на Майдані. А вже за кілька годин моєму чоловіку зателефонували зі столиці і сказали, що Аллу збила машина і вона миттєво загинула. Тато із родичами поїхали до моргу забирати нашу донечку, а ми пішли на ринок, купили Аллочці білу весільну сукню, фату, туфлі. Наречену мені привезли… Біля могили у Прибузькому й знайшла свій вічний спочинок Алла.

Подруга вінничанки Ліана Протасевич теж не може змиритись із втратою, адже дівчата змалечку не розлучались.

– Ми ще із садочка товаришували, за однією партою сиділи у школі №16. Вчились в одному інституті. Аллочка була хорошою людиною, завжди готовою прийти на допомогу. Наприкінці вересня їй виповнилось 30 років! Сама собі спекла торт на день народження, до ранку його готувала.

До зали суду після оголошення підозри Юрія Назаренка доставили на «швидкій» у супроводі правоохоронців. Сторона захисту додала, що підозрюваний повністю визнає провину і готовий виплатити компенсації постраждалим. За словами адвоката, вже зібрано 50% від суми і вона буде виплачена незалежно від того, чи буде Назаренко визнаний винним. Зрештою, підозрюваного відправили під цілодобовий домашній арешт.

Мама загиблої Алли Сороки додає – жодні гроші доньку не повернуть.

Віталіна Трудько