У Вінниці затримали 39 річного чоловіка з Гнівані, який погрожуючи ножем відібрав у двох підлітків мобільні телефони. Пограбування сталось у людному місці, поблизу міського озера. Напав зловмисник на хлопця та дівчину, вимахуючи ножем і погрожуючи пограбував їх. Перехожих в той момент не було і свої гаджети віддали без вагань. Налякані студенти відразу викликали поліцію.

– Того вечора до мене та друзів підійшов незнайомець з ножем та став погрожувати. Заявив, аби віддали телефон. Стало дуже страшно, бо ти не знаєш, що в голові людини і як вона може діяти потім. То ж ми навіть не вагались і вручили чоловіку гаджети. Той відразу ж втік, а ми звернулись до правоохоронних органів. І чесно кажучи, тепер з компанією навіть боюсь гуляти вечорами, бо такі особи можуть позбавити не лише майна, а й навіть життя, – зізнається потерпіла Ангеліна Харжевська

Піймати розбійника Максима Т. оперативникам вдалось вже наступного дня. Він увімкнув крадені телефони. Ним виявився охоронець кафе, яке знаходиться неподалік Вишенського озера, де сталась подія.

– Виклик ми отримали близько пів другої ночі. В ході виїзду слідчо-оперативної групи було з’ясовано, що у парку Дружби народів вінничанин підійшов до громадян та став погрожувати розкладним ножем. Таким чином змусив віддати два телефони, які доволі значну суму коштують. Згодом потерпілі попросили допомогу сторонніх осіб. Особу в короткий термін встановили і затримали. Після того оголосили підозру, – додає Сергій Лунга, начальник Вишенського відділення поліції. – Це зухвалий злочин, чоловік створив реальну загрозу життю та здоров’ю потерпілих, адже ножем він здійснював певні рухи, розмахував.

Чоловік у всьому зізнався. Свій вчинок пояснити не зміг. Мовляв, діяв з відчаю… Вдома у нього малолітня дитина. Прокурор по справі наполягала на тримані під вартою, бо злочин тяжкий. На час слідства вінницький міський суд арештував його на два місяці. Таке рішення виніс суддя Юрій Ковбаса. За розбій та напад на неповнолітніх йому загрожує до 7 років позбавлення волі.

Віталіна Володимирова