Бандитів затримано. Серед них — знову «хуторяни». Привіт із 90-х? Чи рекет вже прижився по-новому у Вінницькій області? Жителі Вороновиці кажуть, що бізнесмен сам багатьох «кидав»… Тому його замовили бандитам.

«33-му» стало відомо, що віджимали бізнес у вороновицького власника олійні.

Справжній бойовик розгорнувся наприкінці минулого тижня. У Він­ниці затримали злочинне угруповання, вони «вибивали» бізнес у підприємця залякуванням і погрожуванням. Чоловік займається переробкою соняшника. Він сам звернувся до поліції і повідомив про тиск на себе та свою родину. Відомо, що затримали злочинців працівники КОРД біля нотаріуса, куди вони повели бізнесмена та його доньку для переоформлення права власності на підприємство.

– Вінницькими правоохоронцями були затримані чотири чоловіки, із них троє — члени стійкого злочинного угруповання (мається на увазі ОЗУ «Хуторян» – авт.), які намагалися шляхом залякування та погроз відібрати бізнес у підприємця, оцінений у 6 мільйонів гривень. Вся їхня злочинна діяльність, і саме цей конкретний епізод — задокументовані. Вони затримані. Також під час затримання були вилучені три автомобілі — Honda, SsangYong та Infiniti — на яких пересувались зловмисники, — про це під час брифінгу повідомив начальник ГУ НП у Він­ницькій області Іван Іщенко. — Зараз діям нотаріуса теж дається правова квалі­фікація слідчими. Є інші нотаріуси, які були задіяні раніше в схемах. Ми оголосили війну всій органі­зованій злочинності, бандитизму на території Вінниччини, і в нас достатньо сил та засобів, аби вони не відчували себе безкарними, а дійсно боялися вчиняти злочинні дії, — повідомив керівник.

Як з’ясував наш кореспондент, мова йде про підприємство у Вороновиці. Нам вдалось вийти на ймовірну жертву. Але чоловік заявив, що не знає, про що йде мова. Поскаржився слідчим, аби його не турбували.

Жителі Вороновиці активно обговорюють цю НП. І кажуть, що слава про постраждалого бізнесмена Олега у селі не надто добра…

– На жаль, ніколи порядністю цей підприємець не вирізнявся. Він брав кошти наперед за макуху, тоді забрати в нього те люди не могли. Чоловік — не міс­цевий, проживає у Вінниці, — розповіли нам мешканці Вороновиці. — У нього на території є вежа, звідки постачається вода, то теж ставлення до людей жахливе. Хтозна, може, комусь набридло чекати коштів і вони й найняли бандитів…

7 листопада суд обрав чотирьом підозрюваним запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою строком на 60 днів (з можливістю внесення застав у різних роз­мірах відносно кожного із підозрюваних).

Віталіна Володимирова