Справжній бойовик розгорнувся напередодні вихідних у Ямполі. Там місцевий житель  відкрив стрільбу з пневматичної зброї по чотирьох підлітках.

Як розповідають очевидці подій, четверо хлопців та дівчат  сиділи на лавці і розмовляли.

– Діти не п’ють та не курять. Сиділи на лавці та спілкувались між собою.  Молодик почав їх в грубій формі розганяти, потім дістав з куртки пістолет та почав стріляти по присутніх. Якби невідомий чоловік його не зупинив, невідомо, чим би це все закінчилося. Після стрілець зник на авто з іноземною реєстрацією. Була викликана поліція, – кажуть мешканці Ямполя.

Недовзі з’ясувалося, що стріляв у дітей  колишній співробітник поліції 20-річний Владислав Мушинський. Він вже був героєм наших публікацій, адже наприкінці серпня врізався у автівку, за кермом якої була місцева мешканка Аліна Долінська. А після того, будучи напідпитку, ще й погрожував пістолетом. Винуватець відмовився ремонтувати пошкоджену машину.

Завдяки статті, яка була опублікована у «33-му», правоохоронця звільнили. За фактом водіння у п’яному вигляді експравоохоронцю дали штраф 10200 гривень і залишили без водійських прав на рік. Та, як бачимо, він продовжує їздити… Адже після стрілянини його затримали аж у Летичеві Хмельницької області. І швидкість машини була понад 180 кілометрів…

– У поліцію вже написано чотири заяви, з потерпілими зустрічався начальник поліції міста, який заявив – розберіться «по-пацанськи». Для мене це дико чути від правоохоронця, який був у АТО… Я вважаю, що винуватця треба забрати у СІЗО та справедливо судити. Знаю, що після ДТП Влад Мушинський відремонтував свою машину та продав. Купив євробляху «БМВ». На ньому і тікав. У мене запитання до 20-річного поліціянта: як ти маєш закінчити це життя? В тюрмі чи тебе просто знайде батько когось з потерпілих і приб’є?! – обурюється громадський активіст з Ямполя Анатолій Качур. – Треба робити народний суд!

У відділі комунікації Головного управління Нацполіції у Вінницькій області повідомили, що за  фактом стрілянини  уже розпочали кримінальне провадження за ч. 4 статті «хуліганство», яка передбачає до семи років позбавлення волі. Постраждалі – 17-річні хлопці. Їх направили до лікарні  для фіксації тілесних ушкоджень. Затриманого  екскопа опитали, і проводяться подальші слідчі дії. Відомо, що у нього пістолет був пневматичний. Владислава вже звільняли з поліції, але якимось дивом він поновлювався через суд. Каже – цього разу теж буде так робити….

Віталіна Володимирова