Та у Вінниці попався на тому, що ошукав трьох пенсіонерок протягом одного дня . Все відбувалося за звичним “сценарієм”: жінки повірили дзвінку незнайомця, який повідомив, що їхнім рідним загрожує кримінальна відповідальність за вчинення автопригод. За  “звільнення” своїх рідних від покарання за вчинену автопригоду, в якій постраждали люди, літні вінничанки віддали шахраю, котрий прийшов до них додому, 51 000 гривень, 2 600 доларів США та 200 Євро — розповідають у поліції області.

Наразі зловмисника перевіряють на причетність до аналогічних злочинів.

Начальник Головного управління Нацполіції Вінниччини Іван Іщенко розповів, що зловмисника затримали протягом кількох годин після надходження повідомлення про злочин в одному з хостелів м. Вінниці Ним виявився 20-річний житель Сумської області. В поле зору поліції раніше він не потрапляв. Шукали його за описом потерпілих та за допомогою записів з камер відеонагляду. У нього оперативники вилучили мобільні телефони, банківську картку та чеки про здійснення операцій про переказ грошових коштів.

Наразі поліція встановлює можливих спільників затриманого.

Правопорушник затриманий у процесуальному порядку та знаходиться в ізоляторі тимчасового тримання. Йому оголошено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 190 КК України (шахрайство). Вирішується питання про обрання йому запобіжного заходу – тримання під вартою. За такий злочин затриманому загрожує до 3-х років позбавлення волі.

Ілона ВАЛЬТЕР