При обшуку у неї в білизні знайшли два пакети із подрібненою речовиною зеленого кольору. За версією обвинувачення, жінка несла коноплю своєму засудженому чоловікові. Після затримання було відкрито кримінальне провадження за фактом незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання з метою збуту, а також незаконний збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів. Злочин карається позбавленням волі на строк від чотирьох до восьми років.

Під час суду обвинувачена пояснила, що напередодні побачення посварилась зі своїм чоловіком та вирішила взяти із собою на довгострокове побачення канабіс, для того, щоб продемонструвати чоловіку, що вона вживає наркотичні засоби та розізлити його. Однак, перед зустріччю з коханим співробітниця колонії провела огляд відвідувачки і знайшла у бюстгальтері згорток із канабісом.

Жінка розповіла, що вживала наркотичні засоби у важких ситуаціях, де брала наркотичні засоби не пам’ятає. Під час судової експертизи у неї не брали кров на та не робили будь яких тестів. Жінка пообіцяла, що більше вживати наркотичних засобів не буде, просила суд її суворо не карати, оскільки на утриманні має малолітню дитину 2019 року народження.

Суд дійшов висновку, що жінку фактично затримали і провели її особистий обшук, оскільки вона не могла покинути приміщення і мусила перебувати із уповноваженою особою. Водночас у порядку, визначеному КПК, її затримували, тому обшук відбувся із грубими порушеннями. Крім того, в протоколі огляду місця події відсутні дані про те, як опечатувались вилучені речі, а тому є сумнів, які саме предмети були вилучені в обвинуваченої та які предмети надані на дослідження експерту. Тому суд визнав протокол огляду місця події і висновок експерта недопустимими доказами. І жінку виправдали за недоведеністю вчинення інкримінованого їй злочину.

Валентина Лісова