Вінницькою місцевою прокуратурою здійснюється процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за фактом незаконного поводження зі зброєю (ч. 1 ст. 263 КК України).

Досудовим слідством установлено, що житель с. Михайлівка Вінницького району на території місцевого сількогосподарського підприємства погрожував охороннику застосувати до нього схожі на бойові гранати предмети.

У подальшому, під час проведення невідкладного обшуку домоволодіння затриманого, виявлено та вилучено обріз мисливської рушниці, пістолет, револьвер, патрони та гільзи, які 38-річницй чоловік  зберігав без передбаченого законом дозволу.

За цим фактом, йому повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 263 КК України (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами).

Досудове слідство триває, проводяться допити свідків, виконуються інші першочергові слідчі дії, спрямовані на всебічне, повне та неупереджене дослідження обставин кримінального правопорушення.

Нагадаємо, що відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Підготувала
Юлія Іванюк