За попередніми даними досудового розслідування, старший державний інспектор митного посту «Дністер» налагодив механізм одержання неправомірної вигоди від місцевих контрабандистів бурштину. За гроші посадовець забезпечував ділкам безперешкодне переміщення «сонячного каменю» через держкордон. До протиправної діяльності фігурант залучив посередника.

Співробітники СБУ задокументували факти одержання митником хабарів за створення «зеленого коридору» для перенаправлення до сусідньої країни 10 кілограмів бурштину, попередньо оціненого експертами щонайменше у 17 тисяч доларів.

Правоохоронці затримали посадовця і посередника відповідно до ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України на пункті пропуску «Могилів-Подільський-Отач» після передачі другої частини хабара.

У межах кримінального провадження за ч. 1 ст. 240-1, ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України тривають слідчі дії для притягнення до відповідальності всіх винних осіб.

Заходи із блокування протиправної діяльності проводились спільно зі слідчими Державного бюро розслідувань під процесуальним керівництвом Вінницької обласної прокуратури, за сприяння керівництва Подільської митниці.

Валентина Лісова