А всі бюджетні гроші , які мали би бути витрачені та такі роботи, пропонує спрямувати на закупівлю захисних костюмів для лікарів міста…

– 600 тисяч гривень – це вартість святкового настрою – встановлення головної ялинки у Центральному парку? Але врахуйте, будь ласка, що пріоритети цього року у населення змінено. І це буде нераціональне використання коштів! З такою швидкістю, з якою розповсюджується ковід, на ялинку нікому буде йти, будуть хворі та мертві, така реальність», – зазначає Яна.

Ця вінничанка, яку підтримали вже тисячі мешканців міста, пропонує спрямувати ці кошти на боротьбу з COVID-19 та: 1. Встановити на місці ялинки пункт видачі масок, перчаток та дезінфекатора для населення. 2. Придбати захисні костюми для лікарів. 3. Витратити на малозабезпечені та багатодітні сім’ї, пенсіонерів чи інших категорій населення, які потребують лікування та не мають змоги оплатити його.

«Населення подякує вам. Бо чи варто витрачати 600 тис. грн на штучний новорічний настрій, коли є світова епідемія. Чи варто порушувати «девіз сиди дома» і іти на відкриття ялинки?! Однозначно не варто! Святковий настрій буде у кожного дома, якщо ми будемо відчувати себе у безпеці, що від нас не відмовляться лікарі, коли ми захворіємо, коли рідні будуть живі та здорові. Знаю, що я не одна так вважаю. Заручившись підтримкою один одного, ще не одну ялинку у майбутньому встановимо», – додає авторка петиції.

Аби звернення розглянули в міській раді, воно мало зібрати 350 голосів і їх було зібрано буквально за три доби…

Нагадаємо, нещодавно департамент комунального господарства та благоустрою Вінницької міської ради планує придбання ялинок та послуги з декоративного оздоблення металевої конструкції міської Новорічної ялинки в Центральному парку і новорічних ялинок в парку «Дружби народів» та селища Десна. Очікувана вартість купівлі ялинок – 281,9 тис грн, послуг з оздоблення – 331,7 тис грн.