Тому ситуацію довелось брати під контроль і зупинити це самоуправство… Адже 22 жовтня цей державний спиртовий завод купила приватна фірма із юридичною реєстрацією в Калинівці. Та планує відновити виробництво спирту і створити майже 100 робочих місць., – прокоментував ситуацію в Дружному голова Калинівської ОТГ Василь Поліщук. – Для нашої громади важливо, що спиртзавод працював, платив податки, виробляв продукцію, а люди мали роботу… Тому різати чи красти майно під виглядом здачі брухту ніхто тут не буде… Я вам гарантую.

На місці конфлікту під прохідною Овечацького спиртзаводу справді цілодобово чергує поліція та охоронці фірми Явір-2005. Бо в.о. директора державного заводу, який місяць тому за 66 мільйонів гривень купила на аукціоні фірма ТОВ Укрхімресурс, вирішив здати в останній момент пару вантажівок брухту…

Звісно, що нові власники заводу із калинівської Укрхімресурс засумнівались в реальній необхідності вивезення “брухту” прямо перед днем повної ревізії майна і обладнання підприємства. І викликали поліцію!

– Ми купили у держави за великі гроші цілісний майновий комплекс і зобов’язані відновити тут виробництво. Якщо під видом брухту буде викрадене і вивезене обладнання, то завод у Дружному не запрацює… Тому доводиться 24 години на добу чергувати під прохідною і чекати часу “Ч”, коли це підприємство перейде у власність Укрхімресурсу… І ревізія разом із Укрспиртом покаже, що тут залишилось від майна і обладнання, яке ось у мене на 9 сторінках! – заявила під заводом юрист нового власника заводу Олена Цимбал.

І після появи поліції та журналістів “33-го каналу” ситуація за ворітьми Овечацького спиртзаводу справді вгамувалась… Бо вантажівки із металом розвантажили і вже в середу-четвер має відбутись інвентаризація на цьому колишньому державному підприємстві у Калинівській ОТГ.