Втім, центр міста все одно прикрасять, на магістральних вулицях встановлять святкову ілюмінацію, а на Майдані Незалежності буде традиційний святковий вертеп.

Про це на своїй фейсбук-сторінці повідомив міський голова Вінниці Сергій Моргунов.

«Друзі! Наближаються новорічно-різдвяні свята, яких завжди всі чекають з нетерпінням, особливо дітки. Очевидно, що карантинний 2020-й рік в усьому світі змінює підходи і щодо святкування Нового року.

Головним символом цих свят будь-якого міста є головна міська ялинка. Я бачив, що і серед вінничан розгорнулась велика дискусія з цього приводу. Навіть є декілька петицій з цього приводу. Одні мешканці громади вважають, що цього року головну ялинку Вінниці ставити не потрібно і краще ці ресурси спрямувати на лікарні для боротьби з COVID-19. Інші навпаки за збереження цієї традиції, щоб в цей складний період для всіх міська ялинка додала людям позитивних емоцій», – зазначає мер Вінниці.

Сергій Моргунов додає, що на сьогодні ситуація по захворюваності на COVID-19 нестабільна, тому місті вирішили все ж не встановлювати ялинку в Центральному парку імені Леонтовича, а святкові заходи перенесуть в онлайн-формат. Втім, святкове освітлення, прикрашання міста та вертеп на Майдані Незалежності будуть.

«Я щиро бажаю, щоб новорічні свята вінничани зустріли не в лікарні, а в сімейному колі. І не наражали себе та рідних на небезпеку підхопити вірус.

Тому в цьому році головної вінницької ялинки в Центральному парку ім. Леонтовича не буде, а святкові заходи будуть перенесені в онлайн-формат. Але ми збережемо традицію святкової ілюмінації на магістральних вулицях та прикрашення центру міста. Та обов’язково встановимо на Майдані Незалежності вертеп, як ми це робили в минулі роки. Прошу всіх, коли будете робити фото на фоні цих локацій, дотримуватись соціальної дистанції та пам’ятати про інші прості правила, які дозволяють зберегти здоров’я собі і близьким людям», – йдеться в дописі міського голови.

Також Сергій Моргунов додає, що ще у жовтні на сесії міської ради було виділено 83 мільйони гривень на створення додаткових «ковідних» ліжок в медзакладах міста та облаштування кисневих точок, придбання для лікарень додаткового обладнання, забезпечення потреби до кінця року в медикаментах, засобах захисту для медиків та збільшення муніципальних надбавок для «ковідних» бригад.