– Забезпечення кожного ковідного ліжка киснем є першочерговим завданням охорони здоров’я, — повідомила керівник обласного медичного департаменту Ольга Задорожна під час щотижневого брифінгу.

– Вже другий тиждень поспіль область знаходиться на 20 місці за рівнем захворюваності на Ковід.

Допомогу хворим з Ковідом надають 23 опорних лікарні, де розгорнуті більше 2 тисяч ліжок. Завантаженість на рівні 55 %, хоча є лікарні, які працюють з перезавантаженням — це Жмеринська ЦРЛ, Вінницька ЦРЛ, Хмільницька ЦРЛ.

У перелік опорних додана Тиврівська ЦРЛ, яка знаходиться в зоні найбільшого епідеміологічного неблагополуччя, адже вже який тиждень поспіль там зростає кількість хворих.

Готуються до контрактування Погребищенська та Томашпільска ЦРЛ. Також поступово відкриватимуться ліжка у обласних закладах, де має бути зарезервовано 50% усіх ліжок. Робота з розгортання ковідних ліжок продовжується, але це мають бути не просто ліжка — до кожного має бути підведений кисень. Кошти, які область отримала, підуть саме на підведення та впорядкування кисневої мережі та на збільшення ПЛР-тестування. У наших планах відкриття ще трьох лабораторій. Також область законтрактувала 450 кисневих концентраторів, які скоро надійдуть в опорні лікарні. Щодо засобів індивідуального захисту, то в області є тримісячний запас, який постійно поповнюється. Дуже важливо захистити медиків, які працюють на передовій боротьби з коронавірусом. Тому маємо амбітні плани — застрахувати весь медичний персонал ковідних лікарень. Ковід стає все більше агресивним, тому будьте обережні. Бережіть себе та рідних!