– Під Баром аварія. Секретар судового засідання — труп. Прокурора забрала «швидка». І ще двох дівчаток.

Вже наступної доби у пресслужбі обласної поліції під­твердили факт автотрощі. З’ясувалось, що зіткнулись дві автівки – «ВАЗ-2112» та Volkswagen Caddy. Перша виїхала на зустрічну смугу. У результаті аварії на місці події загинула 27-річна водійка «ВАЗ», за нашою інформацією – це секретарка районного суду Вікторія. У неї залишилось двоє дітей. У результаті ДТП травми різного ступеня важкості отримали двоє пасажирів «ВАЗ»: 23-річна працівниця Барського суду та 45-річний працівник районної прокуратури, а також вагітна 28-річна пасажирка іномарки. Усі вони каретою «швидкої допомоги» госпіталізовані у районну лікарню.

– Стан постраждалих стабільний, вони знаходяться у хірургічному відділенні лікарні, — повідомили у Барській ЦРЛ. — Оперативні заходи дали можливість стабілізувати стан травмованих. Це стосується і вагітної пацієнтки. Вагітність жінки збережена, загрози дитині нема. На даний час період вагітності становить 28 тижнів.

Як вдалось з’ясувати, автомобіль «ВАЗ-2112» належить прокурору Барського відділу місцевої прокуратури Ігорю Лаврову. Саме такий транспортний засіб ми знайшли у його декларації про доходи. Там сказано, що автомобіль придбаний 21.05.2008 року. Крім того, місцеві часто бачили за кермом саме прокурора. Та чого ж тоді того вечора він довірив його секретарці суду – для всіх загадка. І що взагалі працівниці суду та прокурор робили разом у машині – теж незрозуміло. Дехто каже, що просто вирішили підвезти подругу загиблої Вік­торії у Стодульці. Та не доїхали. У подруги-колеги переломи ключиці та таза. Прокурор пошкодив хребет. За інформацією адвокатки Лариси Криворучко, начебто прокурор і секретарка суду були у нетверезому стані.

Адвокатка Лариса Криворучко

– Я особисто знаю прокурора Лаврова, бо того дня у нас була справа, і вів він себе без поваги до мене та інших учасників процесу.

– Працівники-колеги нетверезого прокурора помічені у тиску на медичних працівників, які перевіряють на стан сп’яніння. Цього можна було очікувати. Але є свідки, відеофіксація. Навіть я чула про розмови з експертами, щоб зробити винною особою хлопця, який просто їхав додому з вагітною дружиною на 6-му місяці вагітності. Але для цієї сім’ї це був трагічний вечір. Лоб в лоб, — заявила Лариса Криворучко. – Скажу більше – у Бару нормально, коли співробітники прокуратури дружать із суддями, навіть разом відпочивають та випивають. Так, думаю, було і цього разу. Я знаю, де вони випивали і невдовзі повідомлю всі подробиці. Алкоголь на дорогах — це страшно, вбиває, калічить. Статистика — річ вперта. Але вседозволеність прокурорів зробила свою чергову справу: труп, покалічені, згорьовані діти без матері, інша сім’я може не дочекатись дитину… І все на совісті нечистих на руку, які в черговий раз знехтували законом. Не ганяйте, не пийте алкоголь за кермом! Посади на тому світі не врятують. Алкоголь — це біда!

Тож чи справді загибла водійка могла бути нетверезою, чи, може, на неї зводять наклеп? Цілком можливо, що нетверезий прокурор міг їй доручити кермувати, бо вона не вживала алкоголь. Це ми запитали у пресслужбі обласної поліції. Там відповіли, що висновків такої експертизи ще нема, вона зазвичай триває до двох місяців.

– Висновку на алкоголь пасажирів не потрібно, адже вони не перебували за кермом. А ось із водійкою справді доведеться чекати, бо така процедура, тим паче людина вже мертва, — повідомили нам джерела в органах. – А ось водій автомобіля Volkswagen Caddy оглянутий. Він тверезий. Транспортні засоби поміщені на арештмайданчик. На місці аварії проведені першочергові слідчі дії.

Остаточні обставини та причини ДТП будуть встановлені після проведення ряду експертиз. Слідчим управлінням поліції відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 286 Кримінального кодексу України (порушення правил безпеки дорожнього руху, що спричинили смерть потерпілого). За таке правопорушення передбачено до 8 років позбавлення волі.

Готові вислухати інші точки зору.

Валентина Лісова