Після бурхливих і місцями скандальних виборів у Краснопільській ОТГ сьогодні 22 депутати і  обрана голова громали зібрались на першу установчу сесію.

Голова місцевої виборчої комісії визнала повноваження Катерини Романенко, як голови цієї сільської об’єднаної громади.  Вона виграла у свого основного конкурента Віктора Боднюка із Гранова 100 голосів..

Також були названі всі 22 новообрані депутати ОТГ і їм вручили відповідні посвідчення.

У своєму першому зверненні до депутатів Катерина Романенко подякувала всім членам громади за волевиявлення і активність 62% населення на виборах 25 жовтня. І зауважила, що у ради є 5 років на виправдання цієї довіри земляків.

Серед головних завдань ради ОТГ – створення некомерційного медзакладу, розширення послуг в адмінофісі, ремонт доріг, функціонування всієї соціальної та освітньої сфери, наповнення бюджету  громади…

Зараз мають відбутись вибори секретаря Краснопільської ОТГ, на яку претендує депутатка Марія  Дерманська…

Серед конфліктних моментів сесії  варто згадати виступ депутата Михайла Уманця , який запропонував без обговорення в громадах не призначати старост і перенести центр громади  в село  Михайлівка.

Але за цю пропозицію було лише 6 голосів за, 15 проти і один депутат утримався.

Тому ця пропозиція не пройшла…

Сьогодні на сесії очікується оприлюднення 5 старост сіл ОТГ.

Також голова ОТГ просить депутатів провести сесію в 2 етапи через об’ємність рішень та необхідність їхнього обговорення на депутатських комісіях.

Сесія триває…