Під час огляду транспортного засобу у фігурантів виявлено майже 300 квадратних метрів лісоматеріалів, задекларованих як «дошка терасна з акації» на суму більше ніж 9 тисяч євро. Про це повідомліяють у пресслужбі УСБ у Вінницькій області.

«За попередніми даними слідства, представники однієї з місцевих комерційних структур організували схему контрабанди лісоматеріалів, у тому числі дерев цінних порід, до однієї з європейських країн — йдеться у повідомленні –

Для легалізації товару фігуранти вносили недостовірні відомості до митних документів і змінювали технічні характеристики продукції. У такий спосіб ділки «переоформлювали» заборонену до експорту лісосировину на готові вироби із дерева.

У межах кримінального провадження за ч. 2 ст. 15, ч. 2 ст. 201-1 (переміщення через митний кордон України поза митним контролем або з приховуванням від митного контролю лісоматеріалів або пиломатеріалів цінних та рідкісних порід дерев, лісоматеріалів необроблених, а також інших лісоматеріалів, заборонених до вивозу за межі митної території України) Кримінального кодексу України тривають слідчі дії для встановлення всіх обставин правопорушення і притягнення до відповідальності винних осіб.

Наразі вирішується питання про накладення арешту на транспортний засіб і вантаж контрабандистів.

Заходи із викриття та блокування протиправної діяльності проводились під процесуальним керівництвом Вінницької обласної прокуратури за сприяння Подільської митниці Державної митної служби.

Ілона ВАЛЬТЕР