Відсьогодні відновило свою роботу відремонтоване і облаштоване за усіма сучасними стандартами і вимогами відділення № 9 судово-психіатричної експертизи для слідчозаарештованих та незаарештованих підекспертних осіб Вінницької обласної клінічної психоневрологічної лікарні імені О. І. Ющенка., – повідомила перший заступник голови Вінницької ОДА Наталя Заболотна.

На реставрацію та реконструкцію надано коштів з державної субвенції 9 млн. 622 тис. грн..

Відділення №9 створене 20 березня 1946 року і з того часу забезпечує проведення усіх видів судово-психолого-психіатричних експертиз.

Для людей, які перебуватимуть у Відділенні, будуть забезпечені право на приватність та не допущення катувань та інших жорстоких, нелюдських або таких, що принижують гідність, видів поводження і покарання

Спільно із представниками поліції, прокуратури, судів, мали можливість переконатись у цьому, оглянувши приміщення на предмет дотримання усіх стандартів та вимог. Кімнати облаштовані відеоспостереженням з урахуванням норм приватності. Відео записується та може бути використано для необхідності доведення, що усі заходи здійснюються з дотриманням прав людей.

На сьогоднішній момент це – найкраще з таких Відділень в Україні. Загалом їх 5 в Україні (окрім Вінниці, ще у Києві, Львові, Одесі, Хмельницькому). Тепер не потрібно возити підекспертних осіб для такої експертизи в інші області.

Окрім того, це додаткова можливість нашому комунальному некомерційному підприємству «Вінницька обласна клінічна психоневрологічна лікарня» додатково надавати послуги іншим областям і отримувати за це кошти.

Безумовно це і краще для лікарів, які працюють тут. Усі лікарі-психологи атестовані в м. Київ. Вони мають можливість працювати у сучасних умовах, в сучасному закладі. У Відділенні є плани на подальший розвиток і вони мають можливість розвивати цей напрямок.