Бо до останніх місцевих виборів між Краснопілкою і Грановим фактично відбувалась відкрита «війна» за право очолити ОТГ.

Тому далеко не кожен погодився б стати старостою тут, де багато років головував Віктор Максимович Боднюк… Але за кандидатуру місцевого священника Василя всі депутати були «за»!

– Я погодився стати старостою в Гранові та маю силою слова й віри помирити людей і сусідні села! — розповів новий Гранівський староста Василь Яровий. — Бо село у нас велике, відоме, і я готовий докласти сил для його розвитку… Хоча я сам родом із Війтівки Бершадського району, але служу в місцевому храмі та вже став за свого кожному мешканцю громади Гранова. Перед виборами багато про що говорили в селі, але тепер всім розмовам кінець… Стаємо до роботи, і я розумію, що матиму подвійне навантаження у селі. Служби в храмі ніхто не від­міняв, хоча й через вірус менше людей нині ходить до церкви. А в старости, самі знаєте, які обов’язки в селі… Звісно, що офісу старости в церкві не буде. І я сподіваюсь на Боже благословення всіх наших добрих і спільних із громадою справ.

Також на першій сесії ОТГ були затверджені ще 4 старости сіл.

А на початку першої сесії ОТГ у Краснопілці 27 листопада Катерину Романенко ТВК визнала головою цієї об’єднаної громади.

Після бурхливих і міс­цями скандальних подій у цій ОТГ були звернення до суду, які Феміда залишила без розгляду. І минулої п’ятниці 22 депутати зібрались на першу установчу сесію, яку вела голова ОТГ Катерина Романенко. Бо саме вона виграла у свого основного конкурента Віктора Боднюка із Гранова 100 голосів…

У своєму першому зверненні до депутатів Катерина Миколаївна подякувала всім членам громади за волевиявлення і активність 62% населення на виборах 25 жовтня. І зауважила, що у ради «є 5 років на виправдання цієї довіри земляків. Серед головних завдань ради ОТГ — створення некомерційного медзакладу, розширення послуг в адмінофісі, ремонт доріг, функціонування всієї со­ціальної та освітньої сфери, наповнення бюджету громади.., — зазначила голова ОТГ.

Після цього секретарем Краснопільської ОТГ було обрано Марію Дерманську… А серед конфліктних моментів сесії варто згадати виступ депутата Михайла Уманця, який запропонував без обговорення в громадах не призначати старост і перенести центр громади в його рідне село Михайлівку. Але за цю пропозицію набралось лише 6 голосів «за» і 15 «проти»… Так само жорстка дискусія відбулась під час затвердження старости в Михайлівці та розподілу депутатів по комісіях… Дійшло на­віть до того, що двоє депутатів покинули сесію.

Ось так вже перші голосування 22-х депутатів по складах комісій і старостах громади показали, що для успіху цієї ОТГ потрібні терпіння, витримка і діалог… Бо в цей день в сесійній залі кілька разів доходило до особистих образ, крику та скандалів між кількома депутатами… І треба визнати, що голові ОТГ Катерині Романенко у п’ятницю, навіть на нервах, вистачило терпіння і такту довести цю першу частину сесії до результативного голосування за всі призначення, за продовження роботи сільрад у селах громади та формування депутатських комісій, які вже почали роботу…

– Дякую всім за цю важку, але важливу роботу! Вибори закінчились, і пора показати людям роботу. Тому власні амбіції і симпатії залишаємо вдома, а на сесію та комісії приходимо в діловому настрої. Нас обрали не для чвар і скандалів, а розвитку та успіху громади. Тому сьогодні ми відкриваємо нову сторінку в історії кожного села, кожної громади нашої Краснопільської ОТГ. З Богом! Гарних нам справ та сил на нові здобутки! — звернулася у фіналі першої частини установчої сесії ОТГ до депутатів Катерина Романенко.

Вже відомо, що друга частина першої сесії Краснопільської ОТГ відбудеться 3 грудня.