І так само не оформив землю своїм 90 побратимам із «Ягуара», яким просто ніколи ходити з цими документами, бо вони на передку! Так само із сотнями інших фронтовиків, які із вересня чекають першого наказу на оформлення ділянок… Але їхні документи лежать вже більше 3 місяців. А хтось подав «бумаги» вчора – і за три дні у них все готово!

Це як? Чи атовці на Вінниччині раптом стали із героїв «чорними людьми», яким без пояснень не оформляють земельні ділянки? — запитав керівника обласного Держгеокадастру представник фронтовиків Анатолій Слівінський. — Ми вимагаємо пояснень і розблокування цього процесу!

Шини для акції були вже готові

Чекати відповіді на морозі довелось майже годину… І коли «керівник землі» вийшов до атовців, то одразу всіх заспокоїв:

– Всі отримають землю, хто має на це право. Із тих 90 чоловік із «Ягуара» 81 вже отримав перший наказ… Решта права на ці ділянки не мають. Коли я прийшов сюди на роботу, то було без розгляду більше 3 тисяч заяв від фронтовиків. І ми домовились, що фермери відмовляються від орендних прав на ці гектари, а фронтовики їх отримують. Зараз у нас 1629 документів ветеранів АТО в роботі, а більше 600 вже на виході. Я вам обі­цяю, що ваша земля нікуди не дінеться і ви її отримаєте, — заявив на схід­цях цієї державної структури по вулиці Келецькій Вадим Варчук.

Вадим Варчук звітував перед атовцями

Втім, після цієї зустрічі залишились питання до геокадастру Вінниччини.

– Це корупція чи такий стиль роботи — не знаю… Адже одні «інопланетяни» чи мешканці інших областей приїздять і за лічені дні отримують всі документи на ру­ки на нашу він­ницьку землю… А наші фронтовики ходять місяцями як «приблуди» і просять своє законне, здобуте кров’ю та потом на війні! — підсумував результати акції атов­ців фронтовик Грач — Анд­рій Грачов. — Сподіваюсь, що фронтовиків почули і не доведеться вмикати «чарівний пендель», щоб змусити цих чиновників Держгеокадастру працювати швидко, чесно і без зволікань?