Бо на присягу нового мера і 26 депутатів об’єднаної міської громади Шаргорода прийшли з іконами та напутніми словами католицький і православний священники!

Варто зазначити, що мер і депутати засідали в приміщенні районної ради, яка з 1 січня припиняє своє існування… І одразу після вручення посвідчень 26 новим депутатам та місь­кому голові, який переміг на виборах 6 конкурен­тів, сесія без розкачки і скандалів по­чала роботу.

І вже перші голосування показали, що в Шаргороді серед членів нового уряду міської об’єднаної громади є компроміс та порозуміння.

Адже більшість серед депутатів цієї ОТГ — 16 мандатів — отримала на виборах УСГ… І тому новий мер Шаргорода Володимир Барецький, що балотувався від «Батьківщини», запропонував обрати секретарем ради депутатку від найбільшої фракції у раді. Це голосування пройшло без сюрпризів.

Володимир Барецький запропонував раді обрати своїх заступників, і серед них опинились одразу 2 новообраних депутати, яким довелось скласти мандати на користь однопартійців.

– Всі кадрові рішення ми обговорили і погодили на робочій групі, яка працювала перед сесією. Звісно, що я йду на компроміси, бо УСГ має більшість у нашій раді та разом зі мною відповідає за всі стратегічні рішення. А ще я подав руку на першій сесії всім депутатам, бо ми — новий уряд Шаргорода і у нас один прапор на всіх — майбутнє Шаргородщини! — зазначив під час сесії Володимир Іванович Барецький, який сенсаційно повернувся в рідний район та очолив об’єднану громаду із 16-ти населених пунктів. — Скажу відверто, перемовини із депутатами йшли складно і місцями важко, але ми знайшли спільну мову…

– Що, в першу чергу, маєте зробити для громади?

– Я казав це людям на виборах, і вони мене підтримали. В першу чергу, стоять гострі питання по якості питної води, по ремонту доріг, роботі каналізації, освітлення в селах, нові роботі місця та чесне право на користування своєю землею… І перші кошти із бюджету розвитку направимо на проєктну документацію, бо я знаю і вмію контролювати кожну бюджетну копійку. Сподіваюсь, що всі 5 партій, які увійшли до нової міської ради, будуть працювати зі мною спільно.

У фіналі сесії новий мер Шаргорода Володимир Барецький також поставив на голосування стратегічне питання №15 про передачу із державної в комунальну власність Шаргородської громади Писарівського гранітного кар’єру.

– Два роки цей кар’єр не працює, бо в них закінчилась ліцензія. І я казав людям ще перед виборами, що нам потрібен цей об’єкт та відповідне рішення про його передачу, — зазначив голова Шаргородської громади. — Політично це рішення на нашу користь, і голова обласної ради — наш земляк — уже в курсі цього питання. Єдине, що там може бути, це не безоплатна передача, а за 1 чи 100 гривень… Чи в оренду нам на 49 років! Нам він потрібен як виробництво, як інвестиційний об’єкт, як економічна візитівка громади! Дякую вам за одноголосну підтримку. Наступну сесію зберемо за тиждень-два, затвердимо регламент міської ради 8-го скликання та почнемо напрацьовувати бюджет громади на новий 2021-й рік.

Фото Олексія Бойка