Друга, по-справжньому робоча сесія нової міської ради у Вінниці зібралась 4 грудня для вирішення низки ключових питань із життя міської ОТГ.

Тому за годину роботи депутати встигли привітати одного свого колегу із отриманням мандата, визначились із головами 3-х основних фракцій ВМР і проголосували за купівлю комп’ютерної техніки для шкіл під час дистан­ційного навчання.

Але спершу на сесії відбулась унікальна подія. Бо голова Вінницької обласної державної адміністрації Сергій Борзов отримав посвідчення депутата міської ради Вінницької ОТГ. На першу сесію губернатор області не зміг прийти, бо був на лікарняному із коронавірусом. Це справді унікальний випадок в історії України, щоб голова ОДА був обраний депутатом міської ради…

Сергій Борзов

– Будемо працювати разом на благо рідної Вінниці, — коротко сказав у момент отримання посвідчення із рук мера міста Сергія Моргунова голова ВінОДА.

За 5 хвилин стало відомо, що Сергій Борзов також очолив фракцію партії «Слуга народу» у міській раді Вінниці.

У свою чергу, головами ще 2-х депутатських фрак­цій стали «ветеран» ради — депутат 5-ти скликань Володимир Малінін, що очолив фракцію «Української стратегії Гройсмана», а лікар Валерій Камінський став на чолі фракції «Європейської солідарності» у ВМР.

Під час пленарного засідання 4 грудня сесії міської ради депутати проголосували за виділення додаткових коштів на придбання ком­п’ютерної техніки для шкіл. Вона необхідна для організації дистанційного навчання під час карантину на належному рівні. В місті планують закупити 200 ноутбуків та 60 настільних комп’ютерів, щоб вчителі за допомогою цього обладнання могли проводити онлайн-уроки у кожному з класів.

Епідемія коронавірусу внесла корективи у різні сфери життя, в тому числі й у освітній процес. Вчителі терміново вдосконалювали свої навички воло­діння цифровими інструментами, інформаційно-комунікативними технологіями, новими педагогічними підходами та методиками. Вимушене дистанційне навчання стало викликом для всіх: вчителів, учнів та батьків.

В умовах дистанційного навчання взаємодія між усіма учасниками освітнього процесу — адміністрацією школи, вчителями, учнями і батьками — набуває особливої важливості. Для цього насамперед потрібне належне технічне забезпечення такої форми освітнього процесу.

За дорученням міського голови Сергія Моргунова було проведено моніторинг потреби у комп’ютерній техніці для закладів загальної середньої освіти, щоб організувати дистан­ційне навчання на належному рівні. Наразі рівень захворюваності високий, але діти мають здобувати якіс­ну освіту.

Також під час цієї сесії міської ради Вінницький міський голова Сергій Моргунов привітав колектив міської ради та її виконавчих органів з Днем місцевого самоврядування. Почесні грамоти Вінницької обласної державної адміністрації та обласної ради отримали депутати Володимир Малінін та Світлана Василюк. Також очільник міста вручив дипломи переможцям конкурсу «Посадова особа виконавчих органів міської ради-2020» та грошові премії.

Мер нагородив кращих працівників апарату ради

Щороку напередодні відз­начення Дня місцевого самоврядування у міській раді проводиться конкурс на звання «Посадова особа виконавчих органів Вінницької міської ради». Переможців визначають у трьох номінаціях: «Професіоналізм», «Ініціативність», «Відповідальність».

У номінації «Професіоналізм» III місце зайняла заступниця директора департаменту фінансів Ірина Ла­ріна, II місце — заступниця директора департаменту міського господарства Оксана Урбанська, I місце — заступниця директора департаменту кадрової політики Інна Присіч.

Наступна сесія у Вінниці планується на 24 грудня, коли міський голова буде звітувати перед громадою Великої Вінниці за свою роботу. А також у кінці грудня очікується голосування за бюджет міської ОТГ.

Фото Сергія Хіміча