Цього року він прагнув посісти перше місце в номінації «професіонали», тому наполегливо вдосконалював свою майстер­ність протягом року.

– Я заробив і придбав нову професійну фототехніку. Прочитав багато фахової літератури щодо репортажної фотографії, вчився в Інтернеті, – розповів Сергій.

Днями було підбито XIV підсумки всеукраїнського конкурсу спортивної фотографії. Журі, до складу якого увійшли імениті фотожурна­лісти, відомі олімпійці та спортивні фахівці, в режимі відеоконференції обирало кращі світлини у трьох категоріях: фотографи-професіонали, фотографи-аматори та діти.

Випадкове фото, що перемогло на конкурсі

Участь у конкурсі взяли близько 120 учасників із 16 областей України. Понад 500 їхніх світлин відображали різноманітні події зі спортивного життя. Члени журі серед них обрали дев’ять найкращих робіт.

У категорії «Фотографи-професіонали» третє місце посів 28-річний вінничанин Сергій Гомон. Він представив на конкурс фотографію на стрітбольну тематику.

Сергій закінчив Він­ницький національний тех­нічний університет за спеціальністю «системний інженер». Нині він не лише фотограф, але й графічний дизайнер, а також баскетболіст-аматор. До речі, всі три рази Сергій ставав лауреатом всеукраїнського конкурсу спортивної фотографії завдяки висвітленню стрітбольних подій.

– На всеукраїнський конкурс я представив п’ять світлин. Журі високо оцінило мою фотографію, на яку я особливо не розраховував. Вона була зроблена спонтанно. Хлопці зібралися на майданчику, а у мене випадково виявився фотоапарат, – поінформував він. — Із цього року я почав активно налагоджувати комунікацію із представниками інших видів спорту, не лише баскетболу, адже мені практично все цікаво. Тож наступного разу на конкурс збираюся представити різнопланові світлини, – по­ділився планами лауреат.

Фелікс ЖАНІН