Поблизу Сабарівської ГЕС рятувальники дістали тіло 13-річної школярки Анни Іскри. Що саме сталось із нею – з’ясовують правоохоронці, але основна версія слідства – самогубство.

– Відомо, що дівчинка вранці пішла в школу на додаткові заняття. Після обіду її телефон був вимкнений. Додому не повернулась. Матір звернулась до поліції із заявою про зникнення близько 17-ї години. Але, на жаль, вже було пізно. Через годину патрульні знайшли куртку дівчинки і рюкзак на березі Південного Бугу в мікрорайоні Сабарів, – так прокоментували нам НП у пресслужбі обласної поліції. – А згодом рятувальники за три метри від берега дістали дитину з води. Зараз поліція схиляється до версії самогубства, бо після огляду тіла не виявлено ознак насильницької смерті. Вивчались повідомлення, які писала дитина, переписка. Але версію про нещасний випадок теж не відкидаємо. Попередня причина смерті – утоплення. Відкрито кримінальне провадження.

Відомо, що загибла Анна Іскра навчалась у Вінницькій школі №4. Проживала неподалік. Її виховувала мама, батько проживає окремо. Сім’ю характеризують позитивно, на обліку вона не перебувала.

Аня навчалась у 8-Д класі. Вона була доброю та щирою дитиною, мала багато друзів, вміла підтримати і допомогти. Дівчинка гарно навчалась, брала активну участь у житті класу. Минулого навчального року була заступником старости. Аня була надзвичайно талановитою дитиною, вміла гарно малювати, займалася гончарством, цікавилась робототехнікою і програмуванням. Дитина була учасницею позакласних заходів. Разом з однокласниками готувала стіннівки, допомагала прикрашати класну кімнату до різних свят.

У серці кожного Аня   назавжди залишиться світлою і доброю дитиною, – ледь стримує сльози класний керівник загиблої Петро Снігур. – Поки навчання відбувалося у стінах школи, дитина поводила себе як зазвичай, спілкувалася з однокласниками і активно працювала на уроках, під час дистанційного навчання регулярно відвідувала онлайн-уроки і систематично виконувала домашні завдання. Того трагічного дня Аня мала відвідати гурток гончарства. Але на заняття так і не з’явилась.

Близько 17.00 години мені зателефонувала мама Ані. Вона була стурбована тим, що не могла вийти на зв’язок з дитиною. Ольга Вікторівна повідомила, що вже зателефонувала до поліції.

13 років – це надзвичайно складний вік. У школі є скринька довіри, куди діти можуть вкинути листа з питаннями, які їх турбують, але про які важко говорити. З такими листами працює психологічна служба, яка намагається допомогти під­літкам у період дорослішання. Але Аня не зверталась по таку допомогу.

Поховали загиблу Анічку 7 грудня. Попрощатись із нею прийшли вчителі, однокласники, друзі та рідні…

Висловлюємо щирі співчуття рідним та близьким загиблої.

Вікторія Снігур