Ця історія сталась 1 грудня неподалік Калинівки. Серед білого дня 19-річна місцева жителька Ліза не впоралась із керуванням та з’їхала у кювет. Проте, на щастя, за кілька хвилин біля місця ДТП рухався санітарний автомобіль військової частини 3028 Західного оперативно-територіального об’єднання Національної гвардії України на чолі з фельдшером медичного пункту частини старшиною Романом Ясинчуком, який вчасно зреагував на випадок та надав першу медичну допомогу потерпілій.

З місця ДТП.

– Це був звичайний день, ми виїхали у Вінницю для консультування хворих. Раптом побачили аварію, в якій могли постраждати люди, – розповідає Роман. – Підбіг до понівеченого автомобіля, побачив дівчину, яка була за кермом. Дістав її, одразу оглянув травми: забої та закрита черепно-мозкова травма. Ми перемістили її в санітарний автомобіль військової частини та доставили в реанімаційне від­ділення Калинівської ЦРЛ. Під час таких подій хвилини мають велике значення. Зараз ми щодня із рідними дівчини зідзвонюємось, їй краще. Як тільки вийде з лікарні – підемо на каву.

Роман родом із Погребищенського району. Там закінчив медичний коледж, став фельдшером і був призваний на строкову військову службу. А зараз підписав контракт із військовою частиною у Калинівці.

– Захищати Україну вирішила і моя сестра Віра. Спочатку була у Маріуполі, де рятувала воїнів. Нині служить офіцером медичного забезпечення оперативного командування “Південь” Сухопутних військ України в Одесі. Так що родина у нас патріотична. Батьки нас підтримують. А ми вдячні їм за виховання! – каже військовий медик.

Гвардієць розповідає, що з перших днів брав участь у бо­йо­вих діях на Сході нашої країни, де постійно рятував та допомагав бійцям. Тому не може пройти повз людину, яка потребує допомоги.

Віталіна Трудько