Через карантинні обмеження конкурс «Україна — це світло» проходив онлайн. Дитячий вокальний ансамбль «Камертон» виконав пісню «Солодка мрія», яка впродовж кількох років є візитівкою колективу.

Зіркове журі, до якого увійшли народні артистки України Леся Горова, Інеса Братущик та оперна співачка Софія Соловій, одноголосно віддали перемогу калинівським дівчатам.

– Завоювати перше місце на такому конкурсі дуже престижно. Дівчата-учасниці ансамблю — молодці, заспівали так, що журі навіть засумнівалось, чи на відео, яке ми надіслали на конкурсний відбір, співаємо наживо. Під час відеоконкурсу нас попросили заспівати ще раз. Коли дівчата заспівали, у журі відпали будь-які сумніви і воно відзначило виконавську майстерність колективу, – каже викладачка дитячої музичної школи Олена Яремчук-Федун, яка керує колективом.

Ансамбль «Камертон» неодноразово брав участь у різнома­нітних концертах, конкурсах та фестивалях. Нині в ансамблі з часу його заснування виступає уже третій склад учасників — Анна Головащенко, Софія Юшкалюк, Настя Семенова, Аліна Ференець та Олександра Федун. Дівчата в колективі талановиті та багатогранні особистості: Настя Семенова грає на духових інструментах і була призеркою міжнародного конкурсу духової музики Vin Venti, а Аліна Ференець на цьому ж конкурсі «Україна — це світло» посіла третє місце у номінації «народний вокал».

Ольга Сонячна