Вони великі – до 10 мет­рів у довжину та по 4 метри заввишки! Вони, як справ­жні, рухаються, гарчать і трішки лякають… Во­ни – справжні 17 мон­стрів родом із Мезозойської ери, що обіцяють стати новим туристичним «магнітом» Вінниці та Вінниччини.

Бо новенький Динопарк, що від­криється на Миколая на виїзді із міста, вже став сенсацією цієї зи­ми у Вінниці.

Поряд із Поді­льським зоопарком монтують 14 фігур динозаврів та ін­ших плазунів, які вражають своїми формами, кіг­тями та кольорами. Так, вони із поролону та приїхали з Китаю, але виглядають суперово…

До речі, схожі Динопарки вже є у Буковелі, біля Мукачевого і Чернівців.

Але наш «заповідник» роботизованих динозаврів має стати найсучаснішим у країні.

– Просто неба вам зустрінуться різні плазуни Мезозойської ери. Ці велетенські ящери жили на Землі під час Юрського та Крейдового періодів, – розповіли монтажники Динопарку. — Нині триває монтаж 11 фігур Динопарку, а ще 3 об’єкти «на підході».

Загалом тут планується 3 локації, всі фігури активні та мають аудіосупровід. Буде круто, бо такого у Вінниці та в сусідніх областях досі не було!

Вже відомо, що поряд працюватиме дитяче кафе, дитяча кімната, туалети і паркування для відвідувачів.

Ось перші фото із Динопарку, який обіцяє стали хітом цієї зими на Вінниччині.

– Дорослий квиток сюди буде коштувати 100 гривень, бо це не Буковель, і ціна в 200-250 для Вінниці «захмарна». Дитячі квитки будуть ще дешевші… Нині тримає монтаж, до 19-го числа ще буде багато роботи. І так хочеться побачити реакцію дітей на цих велетенських ящерів, що жили на Землі під час Юрського та Крейдового періодів, – додав директор зоопарку Євген Ткачик. – Можу вже сказати, що у нас тут будуть представлені механічні анкілозавр, трицератопс, тиранозавр, еораптор та ще цілий ряд справді екзотичних «тваринок».

Нині триває озеленення цієї території соснами, туями, ялицями і тисами.

Згодом висадять їстівні каштани. Ось таке диво принесе святий Миколай дітям і дорослим у Вінниці, мабуть, 19 грудня… Свято наближається!