“Президенту України – Верховному Головнокомандувачу Збройних Сил України
Голові Верховної Ради України
Голові Ради національної безпеки і оборони України
Генеральному прокурору України
Голові Верховного суду
Голові Служби безпеки України
Директору Державного бюро розслідувань

Оголошення підозри в скоєнні кримінального правопорушення слідчими Державного бюро розслідувань командувачу Повітряних Сил Збройних Сил України генерал-полковнику Дроздову Сергію Семеновичу є свідченням не лише кризи чинної системи правосуддя, політичних ігр і некомпетентності правоохоронних органів у військовій сфері, а й ознакою глибокої деформації суспільної свідомості й падіння моральності.

Спроби відволікти громадськість від реального вирішення проблем національної безпеки, намагання перекласти відповідальність за системне злочинне нехтування проблемами армії на самих військових у країні, де сьомий рік ведуться бойові дії, стали вже буденним явищем, нормою.

Українське суспільство, родичі загиблих – усі прагнемо об’єктивного розслідування обставин і причин трагедії, яка сталася 25 вересня 2020 року на околицях Чугуєва. Але це не означає, що через «резонансність справи» мають «полетіти голови», «визначені винуватці».

Звинувачення генерала Дроздова С.С. – професіонала, який має за своїми плечима понад 2600 годин льотної роботи, освоїв практично усі типи літаків і вертольотів, що стоять на озброєнні Повітряних Сил, є льотчиком- снайпером, визнаним фахівцем військової авіації, у нехтуванні питаннями безпеки польотів, порушенні правил організації льотної підготовки, службовій недбалості є вершиною цинізму та безпринципності.

Професіоналізм, відповідальність, порядність сьогодні нічого не вартують, вони безсилі проти підступності, підлості, пристосуванства. Офіцерська честь і службова репутація враз заплямовується недоброчесними і некомпетентними «розслідувачами» і «експертами».

На жаль, українська армія зазнає сьогодні втрат не лише від ворожих куль і снарядів. Ще більш болісно і сумно, коли у такий важкий і доленосний час для держави, «корисні ідіоти» різного штибу завдають українському війську ударів у спину, підривають його міць і монолітність своїми недолугими діями або бездіяльністю. Натомість проблеми застарілого авіаційного парку, своєчасного та якісного технічного обслуговування, системного недофінансування галузі, які накопичувалися протягом останніх тридцяти років залишаються поза увагою. І не важко спрогнозувати, скільки іще командувачів, командирів чи керівників польотів стануть «винуватцями» авіатрощ і загибелі людей.

Слід нагадати тим, у кого коротка пам ять, що у 2014 році Збройні Сили стали на захист українського народу і завдяки їм більшість українського суспільства живе і працює сьогодні під мирним небом. Але, на жаль, доводиться констатувати, що Українська армія, її особовий склад також потребують захисту, підтримки і гарантій безпеки

Сподіваємось на вас, як на виважених, мудрих, гідних, компетентних державних діячів, якими пишатимуться і яких поважатимуть Збройні Сили України і весь український народ.

СЛАВА УКРАЇНІ, ГЕРОЯМ СЛАВА!”

Також читайте: Вінницькі військові збирають підписи на підтримку генерала
Сергій Дроздов не винен! На цю посаду «поклали око» недоброчесні генерали – генерал-майор юстиції Василь Вовк