Тоді під потяг потрапив 18-річний житель Миколаївки Козятинського району Володимир Авдєєв.

Юнаку ампутували ноги у Козятинській ЦЛР, після того перевели у відділення вінницької «Пироговки», де в нього діагностували ще й серйозну травму голови та прооперували. Поліція подала інформацію, що юнак знаходився в стані алкогольного сп’я­нін­ня, проте рідні та близькі заявили – Вову на власний день народження побили, а потім підкинули під потяг місцеві бандити, які вже давно тримають у страху прилеглі села. Про це свідчить характер травм, покази друзів. Та, як кажуть батьки, працівники поліції чомусь не беруть це до уваги, тож у відчаї вони написали листа Володимиру Зеленському, щоправда, від­повіді так і не отримали.

Володимир мріяв про щасливе майбутнє…

– Машиніст потяга, побачивши мого сина на рейках, почав гальмувати. Та гальмівного шляху не вистачило. Володимиру відрізало обидві ноги, а тіло не зрушилось, воно лежало на одному місці. Машиніст надав першу медичну допомогу, викликав «швидку» та поліцію. Відкрито кримінальну справу – порушення правил на залізниці. Та питання не до залізниці, — заявила у своєму листі до Зеленського матір потерпілого Любов Авдєєва. — По дорозі від друзів додому сину не потрібно переходити залізничне полотно. Його поклали на рейки з іншого боку біля колії, щоб не було видно і ніхто не знав. Згодом ми дізнались, хто це міг зробити, хто тримав у страху всю молодь округи. Ми звернулись до слідчої поліції, та обставини змусили звернутись до Вас, пане Президент. Почуйте голос народу – Ви у передвиборчій агітації обіцяли, що бандити будуть сидіти в тюрмах, а вони вбивають наших дітей, вийшло – «обі­цянка-цяцянка»! «Мамо, скажи, я інвалід? Де мої ноги? Я бачу — ти плачеш і радієш?» «Так, синку, я радію, що ти залишився живий, а плачу…» — не сказала. Серце розривалось, не знала, чи переживе він ще одне хірургічне втручання у його голівоньку. Не могла стриматись, омивала його материнськими сльозами. Молилась Господу, щоб нікому з батьків більше не довелось оплакувати своїх дітей. Навіть стало жаль батьків його вбивць.

– Пане Президенте, у Вас теж є діти – яке їх чекає майбутнє у державі, де не діють закони? – кажуть родичі потерпілого. – У суспільстві дуже велика зневіра до правоохоронних органів. Вони, озброєні та профінансовані коштами платників податків, перетворились на пособників бандитів. Ми підозрюємо правоохоронні органи у антидержавній діяльності. Їх представники на місцях це переконливо доводять: тиснули на свідків, що це тільки нещасний випадок. Судово-медична експертиза відсутня. Не взято до уваги інших варіантів трагедії, а особливо — безпосередню інформацію нашу, що це було навмисно. Відразу не були опитані учасники компанії, в якій перебував потерпілий, тільки на четвертий день, після втручання небайдужих. Для нас вкрай важливо, щоб поліція першочергово затримала злочинців, щоб уникнути неправомірної розправи – самосуду друзів потерпілого. Ми розуміємо, що ці методи можуть збільшити трагедію. У них теж є рідні. Та, згідно із законом, Ви змусили нас на рівні сім’ї організуватись для самозахисту, коли держава не може захистити. Дійшло до того, що треба вже захищати державу. Хочеться, щоб Президент почув голос народу. Хай побачить, що коли він не може отримати допомоги від Верховної Ради, що може стати дійсно «слугою народу», якщо прислухається до його голосу.

Крім того, як стало відомо нашому журналісту, днями родина Авдєєвих взяла участь у відомому телевізійному шоу, адже хотіли заручитись підтримкою і столичних фахівців й таки достукатись до міністра МВС та Володимира Зеленського.

– Чесно кажучи, ми дуже розчаровані. Це було постановочне шоу, в якому нам сказали, що конкретно говорити і майже нічого свого не додавати. Одним словом, з потерпілих зробили дурних. На запису програми нам повідомили, що двох осіб, яких ми підозрювали, перевірили на детекторі брехні. Мовляв, вони хвилювались, але сказали правду, тож не винні. Але ніхто не показав, як допитували їх, які графіки, які запитання… Так само, як і козятинська поліція нам жодної інформації не давала. Скажу більше – у нас є список взагалі із 21 підозрюваного! А третього, хто того вечора конфліктував з дітьми, не знайшли або просто не хотіли. Про нього на передачі взагалі сказали не згадувати, — із сумом каже матір Любов Авдєєва. – Зараз біля сина чоловік, Вові краще. Він налаштований оптимістично попри біль. Коли вилікують голову, будуть коректувати ноги, бо є відмерлі тканини. А тоді буде протезування, і ми будемо добиватись правди і справедливого поліграфу. Дякуємо людям за фінансову допомогу!

– Справа потерпілого якому поїзд відрізав ноги, розслідується, – повідомила редакції прес служба поліції.

Як повідомила керівник пресслужби Вінницького ГУМВС Ганна Олійник, за фактом травмування хлопця слідчим відділом поліції того ж дня відкрито кримінальне провадження за ст.276 КК України (Порушення правил безпеки руху або експлуатації залізничного транспорту). Це попередня правова кваліфікація. Слідством розглядається декілька версій події, в тому числі, що потерпілого могли побити та у безпорадному стані покласти на залізничну колію, щоб приховати сліди злочину. Тому розслідуванням займається група слідчих слідчого управління поліції, які спеціалізуються на розслідуванні злочинів проти життя та здоров’я особи, а також розслідуванням дорожньо-транспортних пригод та експлуатації залізничного транспорту. Слідством встановлюються усі свідки, які бачили потерпілого та можуть повідомити обставини події, аналізується відео з камер нагляду та проводяться інші слідчі дії. Слідство відтворює хронологію подій дня, коли було травмовано потерпілого, встановлює усіх осіб, з якими він контактував. Вони будуть допитані , в тому числі, з використанням поліграфу. Крім того, в межах розслідування кримінального провадження призначено ряд експертиз, зокрема, судово-медичну, яка визначить характер отримання усіх тілесних ушкоджень.

Віталіна Володимирова