Про шокуючу знахідку серед білого дня на вінницькій «Бригантині» в понеділок о 13.20 повідомив у поліцію перехожий… Бо в хащах поблизу річки Південний Буг лежало понівечене та обгоріле тіло чоловіка… Перші здогадки жахали свідків! Невже у Вінниці фактично між престижним житловим масивом і церквою вбили і спалили людину… І ніхто нічого до обіду 21-го грудня не чув та не бачив?

Коли на місце страшної знахідки прибула поліція, то цю територію на березі річки негайно огородили спеціальними стрічками та пустили службового пса для пошуку можливих слідів вбивці…

За словами заступника начальника слідчого управління ГУНП у Вінницькій області Олександра Солдатова, на місці події слідчо-оперативною групою поліції були проведені першочергові слідчі дії із залученням криміналістів та кінолога зі службовою собакою. Загиблим виявився 47-річний житель м. Вінниці.

Наступного дня пресслужба обласної поліції дала більш детальний коментар з приводу обгорілого тіла:

– Під час огляду місця події поліцейські виявили чеку та осколки від гранати. По ураженнях від вибуху зрозуміло, що чоловік загинув від вибуху гранати, і вона знаходилась в його руці, — заявила пресофіцер поліції Анна Олійник. – Загиблий не мав відношення до АТО та бойовий дій на Донбасі… Слідство розглядає 2 основні версії загибелі цього вінничанина, особа якого вже встановлена — самогубство чи необережне поводження із бойовою гранатою.

Нині перевіряються всі контакти цього чоловіка, щоб з’ясувати, де він міг купити чи викрасти бойовий боєприпас… Та через друзів і рідних встановлюються можливі мотиви його вчинку, якщо це справді було самогубство в безлюдному куточку Вінниці – на «Бригантині»…