Щоправда, батько Геннадій Ткачук, екснардеп від БПП, став депутатом обласної ради від «Стратегії Гройсмана». А його син Сергій Ткачук, депутат від БПП минулого скликання, став нині депутатом облради від ОПЗЖ.

Чому такі кардинально різні політичні вподобання в одній родині — запитали ми у рекордсменів цих і минулих виборчих процесів на Вінниччині.

В обласній раді дружина Ігоря Ткачука — Людмила Станіславенко та його старший брат — екснардеп Геннадій Ткачук – стали депутатами від «Української стратегії Гройсмана». Хоча перед цим були в рядах БПП — Блоку Петра Порошенка і УДАРу Кличка відповідно… Причому Людмила Анатоліївна за всі ці роки у вінницькій політиці пройшла шлях від КПУ до БПП і нині переможної в області «Стратегії Гройсмана»… А Геннадій Віталійович двічі був народним депутатом від УДАРу (2012-14 роки) і БПП (2014-19 роки)… А син Генадія Сергій Ткачук, який у минулій каденції був депутатом облради від БПП, сьогодні пройшов у вінницьку обласну раду від «Опозиційної платформи За життя».

Людмила Станіславенко поділилася думками про сімейний «рекорд» Ткачуків у радах обох рівнів та про 5-го кандидата від їхніх родин, який цієї осені не пішов у депутати:

– Мій син Віталій Ігорович був минулого скликання депутатом Вінницької районної ради від сіл Іванівка і Цвіжин. Отримав тоді найбільший рівень довіри, люди його добре знають. Але цього разу він вирішив нікуди не балотуватися. Я ж цього скликання планую і надалі займатися питаннями культури, освіти, соціальними питаннями, — розповіла депутатка обласної ради та директор із економіки ТОВ «Фірма АЯГІК» Людмила Станіславенко. — У мене вже є певні напрацювання, зокрема у Станіславчицькій ОТГ. Планую створити там центр надання інклюзивних соціальних послуг. У селах справді багато людей з інвалідністю, учасників АТО, котрі не знають, де їм отримати психологічну чи юридичну консультацію, не знають своїх прав. При кожній ОТГ мають бути радники з цих питань. Обов’язково хочу зайнятися питанням реорганізації сільських бібліотек. У нас не все так спокійно, як у міській раді. Мені прикро, що вже на самому початку восьмого скликання депутати почали конфліктувати. Вважаю, що в сесійній раді має бути порядок.

Колишній двічі народний депутат партії УДАР Кличка та БПП, а нині представник «Української стратегії Гройсмана» — Геннадій Ткачук з цього приводу додав:

– До міської та обласної рад увійшло четверо Ткачуків. Мені приємно, що люди нам довіряють, і я думаю, що ми відпрацюємо добре. Мене питають, чи після Верховної Ради для мене обласна рада — це пониження? Ні! Люди нас обрали і нам довіряють, там будемо працювати. Я дякую усім, хто підтримав нас і нашу команду, — заявив колишній нардеп, а нині фінансовий директор вінницького ТОВ «Фірма АЯГІК» Геннадій Ткачук. — Бо Ігор вже вп’яте став депутатом міської ради, а ми всі — в обласній. Звісно, мене запитують за сина Сергія, який пройшов в облраду від «Опозиційної платформи За життя». Але жодних протиріч між нами немає, а є різні погляди на політику, партії та окремі рішення. Ми не зважаємо на цей рекорд, бо чотири мандати в наших сім’ях — це велика довіра і велике випробування. Тому не заздріть нам, бо уваги до наших родин ніколи не бракувало. Іноді про Ткачуків пишуть неприємні речі, але не критикують тих, хто нічого не робить…

Колишній директор Одеського порту Ігор Ткачук, що вже вп’яте став депутатом Вінницької міської ради, відмовився відповідати на запитання журналістів про свій п’ятий мандат депутата ВМР. Бо він разом з Володимиром Малініним потрапив у число двох «Брєжнєвих» Вінниці — рекордсменів за кількістю депутатських каденцій у міській раді. Їхній колега, 64-річний Почесний громадянин Вінниці Роман Аксельрод (нині ОПЗЖ), обирався чотири рази до рад різного рівня, а Ігор Івасюк — тричі був депутатом ВМР, а нині став депутатом обласної ради від УСГ і після «заступництва» в ОДА став заступником голови обласної ради.

Спілкувались
Тетяна Кондратьєва,
Андрій ВЛАСЕНКО