Довговолоса красуня Аня Дудукалова проживає у місті Вінниці.

Дів­чинці 4 ро­ки. Себе вона називає маминою помічницею. Улюблені заняття — це малювання і танці. Мріє бути лікарем, щоб рятувати людей та змінювати світ на краще. Батьки розповідають, що Аня завжди лі­дирує. І це її відмінна риса. Ще будучи такою маленькою, вміє гуртувати всіх навколо себе. Обожнює дивитись «старі» мультфільми, особливо «Чебурашка і крокодил Гена».

– Секретом довгого волосся є мамина турбота та любов. Щодня різноманітні зачіски виплітаються маминими руками. Волосся миється виключно шампунями на травах. І обов’язково на ніч заплітається у косу. Тоді воно стає ніжне та шовковисте.

Розкішні коси до пояса має і 25-річна Катерина Кравець з Чернятки Бершадського району.

– Свої коси я успадкувала від матусі, якої вже нема у живих. Але на фото помітно, що волосся у неї справді розкішне. Жодного разу я не фарбувала коси, але кілька років тому, маючи їх нижче пояса, відрізала до плечей, адже важко було доглядати через хворобу серця, — розповіла Катерина Кравець. — Невдовзі мені у Білорусі провели трансплантацію серця, яке дісталось від загиблого у аварії чоловіка. Після неї коси стали знову відростати, і тепер рука не підіймається їх вкоротити. Жодного догляду не маю, але через препарати коси випадають, тому підібрала собі шампунь. Намагаюсь менше пересушувати волосся. Обожнюю носити косички та колоски, накручую тільки на свята. Вважаю, що дівоча коса — це гордість кожної українки, тому плекаймо їх.

У січні Катя має отримати диплом акушерки у Вінницькому медичному коледжі. Мріє працювати операційною медсестрою у тій клініці, де її врятували. А ще, каже, понад усе хоче знайти могилу свого рятівника та подякувати його рідним за своє нове серце.

Софія Копач
Вікторія Микитюк