29 грудня, всього лиш третій день роботи ДИНО-парку у “Подільському зоопарку” Вінниці… А вражень, емоцій, дитячої радості — повно, аж через край!

– Тут дуже важлива пізнавальна складова. Коли розповідаєш дітям про мезозойську еру, про юрський, крейдовий періоди — це одне. А коли біля них гігантський ящер гарчить, повертає голову і розкриває зубату пащу — це зовсім інше! Вони назавжди запам’ятають, як виглядає тиранозавр! – поділилась враженнями вчителька Лілія Коломієць.

На 50 сотках у “Подільському зоопарку” вільно розмістились близько двох десятків роботизованих скульптур — анкілозавр, трицератопс, стегозавр та ін. Вони до п’ятнадцяти метрів висотою, ревуть, дивляться прямо в очі відвідувачам, рухають лапами, шиями, хвостами. Є і дитинча, яке вилуплюється з яйця і пищить. Захоплююче видовище!

– Їх виготовили у Китаї на замовлення підприємця, який тримає подібний майданчик у Буковелі. Це чудо творчості китайських розробників! 26 жовтня роботів-динозаврів відправили з Піднебесної, через COVID-19 відмінили рух 800 залізничних потягів, ціна скульптур зростала мало не щотижня на тисячі доларів. Наш колектив біля цих динозаврів потрудився на славу! Висадили туї, сосни, ялицю, тис, каштан їстивний, забезпечили електропостачання тощо. 26 грудня була безсонна ніч, працювали до 7-ї ранку. Вмились-поголились і о 9-й ранку вже приймали перших гостей, – згадував Євген Ткачик, директор “Подільського зоопарку”.

Дітвора від динозаврів у захваті! Поряд відкрито дитяче кафе, є усі зручності. Облаштовується затишна галявина для відпочинку з фонтаном і лавочками. Влітку наступного 2021-го року частину механізованих динозаврів китайський підприємець забере і переправить у інші регіони України. А на їхнє місце привезуть велетенських доісторичних комах-роботів із Китаю.