Там дівчата-підлітки — Аня, Ліза та Настя – у студентському гуртожитку катували свою ровесницю – 15-річну Олю Полонську.

Дівчину  забрали до лікарні із численними травмами, у неї були  закрита черепно-мозкова травма, синці по тілу, й також їй відрізали частину волосся.

– До моєї кімнати зайшло троє дівчат. Настя почала звинувачувати, що я розпускаю плітки, ніби вона дівчина легкої поведінки. Але це не так. Стала бити по щоках і за волосся тягати, кинула на землю. Аня сіла на мене і почала кулаками по голові бити і при цьому сміялася та лаялась. Одна з нападниць забрала телефон й стала телефонувати моєму другу, що я маю ін­тимні стосунки з хлопцями. А потім мої коси, які були по пояс, взяла й відрізала Ліза. Залякували, що заріжуть й не будуть винні, бо одна з них сирота. Змушували зняти з себе одяг, знімали на камеру. Я ледь втекла до вахтерки. Наступного дня зустріла двоюрідну сестру, й вже вона викликала лікарів. У мене дуже болить голова, на одне око важко дивитись. Дівчата просто шукали жертву на вечір, й нею стала я…

Трьох студенток залізничного коледжу характеризували  негативно. Особливо 17-річну сироту Аню Буряк з Ружина, яка навіть опікунів не має й по­стійно зловживає спиртним. Конфлікт між дівчатами виник давно, і все через гроші, зізнавались в училищі. Нібито Оля взяла банківську картку своєї подруги, але потім усе ж повернула. Але нападниця Анастасія Середюк, яку виховує бабуся, тоді все заперечила. Мовляв, причиною стали плітки.

– Вам усім ще не набридло мусолити цю тему? Ситуація з’ясована. Винуватці будуть покарані відповідно до їхньої провини! – так прокоментували нам скандал у коледжі. – Але не все так однозначно, як подають. Повірте, що в нашому закладі завжди приділяється значна увага нашим учням. І подібна ситуація, яку штучно роздули до всеукраїнських масштабів, стається майже в кожному закладі. Ми докладаємо багато зусиль, щоб запобігти подібним ситуаціям, але, на жаль, від цього ніхто не застрахований… Не потрібно звинувачувати усіх підряд, адже така жорстокість серед дітей – це не проблема окремого закладу. Це – державна проблема… Жорстокість породжує жорстокість… Така реальність нашого сьогодення!

А ми з нею боремося…

Відомо, що про бійку правоохоронці дізнались саме від лікарів. Відкрите кримінальне провадження — катування, за що передбачено покарання від 5 до 10 років. Нарешті справу передали до суду, але жодного за­сідання ще не провели.

– Коли призначили перше підготовче засідання, суддею мав бути Валерій Сєчко. Потім відбувся повторний розподіл справи між суддями. і другою ухвалою суддею у цій справі призначили Ірину Кучерук. Але вона подала заяву на самовідвід, і третьою ухвалою цю заяву задовольнили. Новим суддею у справі призначили Віктора Проця, і четвертою ухвалою підготовче засідання призначили.  Але воно так і не відбулося. Я просто коли це почула, захотіла розплакатися. То у судді немає 5 років стажу, то він захворів. А далі що скажуть? Що він у космос полетів? Скільки можна тягнути?!  – каже Ольга. – Це несправедливо! Суд так і не відбудеться, і кривдники залишаться непокарані.  Їм просто це все з рук сходить. Вже проходить рік. А там далі що, ще рік чекати? Вони просто гуляють. Мені дуже важко це все перенести. Вони до мене ставилися, як до іграшки. Душили мене. Головою об стіну. Ножа прикладали, наче перед ними ведмедик якийсь, який не відчуває болю. Я тепер погано бачу  на одне око. А коли згадую  про ту злощасну ніч, сльози градом течуть з очей. Підозра була, що тріщина у щелепі. Це ж били ногами в чоботах у голову! Дві години просто бити ні за що!

Ольга додає – якщо до її проблеми не дослухаються, змушена буде влаштувати під судом одиночну акцію протесту!

Віталіна Володимирова