Перемогла Настя з Луганська. Рідне місто дівчина покинула, як тільки почалась війна, і стала військовою.

У рамках Всеармійського конкурсу «Берегиня в погонах-2020» у Хмільнику обирали переможницю регіонального етапу. Журі, до складу якого увійш­ли представники керівництва ВМКЦ ЦР, місцевої влади та переможниці минулорічних конкурсів, оцінювало творчі здібності конкурсанток, які читали вірші, танцювали та співали, дефілювали у вишиванках та вечірніх сукнях. Окрім того, 11 конкурсанток демонструвати свої професійні навички.

Цьогорічна переможниця «Берегині в погонах-2020» молодший лейтенант медичної служби Анастасія Гілевич — слухачка Української військово-медичної академії. Коли бойовики захоплювали Луганськ, вона тікала з міста без жодних речей. Між обстрілами встигла прихопити улюблену книжку і документи. Довчитися довелося вже у Тернополі, але відтоді вирішила стати не просто медиком, а ще й військовою. Адже в українському Луганську Настя назавжди залишила своє серце.

– Коли вирішила брати участь у конкурсі, хотіла розказати свою історію життя… Але одна з подруг порадила відпустити увесь біль, просто бути собою. Адже я цікава не лише своїм минулим, а й усім, чим займаюся і захоплююся нині. Ця настанова дуже допомогла повірити в себе, — каже дівчина.

Першою «віцеміс» стала медична сестра клініки ушкоджень Військово-медичного клінічного центру Центрального регіону молодший сержант Юлія Огороднік, а «віцеміс» — начальник медичної служби центру дальньої радіонавігації з Вінниці капітан медичної служби Олена Миколайчук. Решта учасниць отримали інші титули, як-от «Міс глядацьких симпатій», «Міс грація», «Міс професійна досконалість» тощо.

На церемонію нагородження дівчата одягли вечірні сукні, зал, побачивши таку красу, вибухнув оплесками…

Віталіна Володимирова