Її роботу «Макіяж обличчя» визнали найкращою світові експерти моди та стилю.

– Перемога у найпрестижнішому у світі конкурсі далася важко. Зазвичай такий захід проводиться в найбільших виставкових центрах світу, таких як Париж, Токіо, Нью-Йорк, Лас-Вегас. Майстри та моделі приїжджають з різних куточків світу для того, щоб продемонструвати свої професійні навички. Потрібно продемонструвати усю красу повного образу, останні тенденції моди та надзвичайну техніку виконання своєї роботи. Цього року чемпіонат проходив онлайн, потрібно було створити образ та надіслати фото. В моїй номінації було більше 100 учасників. Через 2 місяці судді оголосили результати, і я здобула пер­шість. Я пишаюсь тим, що представляю Україну, адже в моїй номінації конкурувало 50 країн. Серед них осередки наймодніших по­діумів — Італія, Франція, Америка. Українки – найкрасивіші в світі!

– Ти вже вдруге стаєш переможницею світового турніру. Як довго готувалася? Чи легко далася перемога?

– Підготовка була довгою та складною. Ще у 2017 році я взяла участь у регіональному відборі. Як зараз пам’ятаю, змагання проводились у Дніпрі. Потім був чемпіонат України — я стала лідером серед візажистів і отримала можливість представляти збірну України на світових турнірах. У 2018 році я перший раз стала чемпіонкою світу у складі збірної України. Конкурс тоді проходив в Парижі. Зараз я вже маю десятки вдалих робіт, працюю з відомими моделями та дизайнерами, і головне — отримую задоволення від роботи. Перемога на турнірі — це підтвердження того, що я справді професіонал. Ідеї робіт для світового турніру генерувала очільниця української збірної Таісія Васильєва. Вона задавала ритм — показувала можливі варіанти, а я вже доопрацювала у власному стилі, цим самим на­діляла образ харизмою та власною особли­вістю.

Робота вінницької майстрині принесла світове визнання

– Ти довгий час працювала бухгалтером. Чому вирішила змінити сферу діяльності?

– Я обрала те, що мені до душі. Ще у 18 років закінчила перші курси мистецтва візажу. Потім фарбувала всіх друзів та колег. Зрозу­міла, що творчість — це моє. Згодом вирішила займатись цим професійно і отримувати від цього не лише задоволення, а і хороший заробіток. Звісно, були і поразки на конкурсах. Одного разу на пів­шляху до перемоги змінили правила конкурсу, але не повідомили про це, і мою роботу просто не зарахували.

– Які макіяж та зачіска стануть трендом 2021 року на Вінниччині?

– Однозначно, яскраві губи не будуть популярними у світі і серед вінничанок. Бо карантин, і всі носитимуть маски. Але очі потрібно виділяти яскравіше. Також на кожен день модним залишається нюдовий макіяж та волога шкіра. На рахунок зачісок, то європейський стиль доходить і до нас. Тому зачіски будуть без великих об’ємів і складних елементів.

Софія Копач