Ще 11 серпня 2015-го у лісі під Києвом лісник помітив труп жінки з понівеченим обличчям. На прохання правоохоронців художник написав портрет загиблої, щоб родичі, якщо такі з’являться, могли її впізнати. Експертиза ДНК підтвердила страшні припущення. Загиблою виявилась 30-річна Катерина Обуховська з Вінниці, яку поховали як невідому. Тоді ж з’ясувалася, що жінка зникла не одна, а разом з 10-річною дочкою Ганною.

Своїм рідним вона сказала, що їде до Києва разом з Ан­дрієм, чоловіком, з яким вона зустрічалася. І раптом зв’язок обірвався. А через деякий час приїхав цей Андрій і забрав дитину. Дівчинка якраз перебувала у свого батька, з яким Катерина Обухівська розлучилася. А вже через місяць після похорону Катерини у селі Заслучне Хмельницької області місцеві жителі виявили череп і нижні кінцівки дитини. За взуттям та спідницею дитини впізнали 10-річну Ганнусю. Вже тоді поповзли чутки, що оскільки тулуб дівчинки безслідно зник, люди припустили, що дитину або вбили і продали на органи, або до убивства причетні сатаністи.

Поховали маму з донечкою поряд, а під підозру поліції потрапив той самий Андрій. Правда, виявилося, звати його зовсім по-іншому – Сергій Любенко з Хмельниччини. А свій моторошний подвійний злочин він вчинив із 19-річною Юлією Бойко з Теплицького району. Тією самою, з якою колись Катерина застукала в ліжку свого Андрія. Він тоді попросив дати ще один шанс, і подружжя переїхало до Києва. Чоловік та його коханка, які сповідували сатанізм, до чорної меси готувалися ретельно. Нелюди спеціально чекали, поки дівчинці виповниться 10 років. За день до дня народження вони застрелили матір, а через два дні задушили дитину. Тіло дівчинки розчленували і з’їли печінку. Цю версію потім підтвердили герої шоу «Слідство ведуть екстрасенси», яких попросив про допомогу вінницький юрист Михайло Присяжнюк.

Як повідомили нам знайомі загиблих, підозрюваний Сергій Любенко служив у військах спецпризначення. Через два роки після одруження залишив жінку з дитиною та загадково зник. Вона навіть подала у розшук, та вісім років чоловік про себе не давав звістки і вважався безвісти зниклим. А сам у той же час змінив ім’я і став Андрієм Лісовим. Виготовив навіть кілька паспортів. Жив то у Вінниці, то у Києві.

Після затримання чоловік зізнався слідчим, що то він убив Катю. Навіщо позбавив життя молоду жінку — заявив: «Вона страшенно ревнувала. Влаштовувала скандали. Я не знав, як від неї відкараскатися». Та коли слідчі стали проводити обшук, знайшли у його помешканні «список очищення», в якому зазначалося 54 жіночі імені. Катерина Обухівська числилася під номером 44. Та з’ясувати, чи живі всі інші попередні жертви, так і не вдалося. Дехто каже, що після Каті у списку були її рідні… А ще підозрюваний Сергій часто казав, що він вікінг, а вони свого часу цікавились магією і могли з’їсти людську печінку.

Був навіть випадок, коли Сергій відпочивав з родиною Каті на природі та приготував на мангалі печінку. Але люди глянули – вона не від свині, не від корови. Зрештою, ніхто до неї за столом навіть не торкнувся, а Сергій забрав її у лоток. Вже тепер цілком ймовірно, що то була людська печінка, — вже нині пригадують знайомі загиблих. Ритуальне вбивство донечки Каті передбачало поїдання печінки невинної жертви (таке собі жертовне ягня), тож саме задля цього Сергій із коханкою Юлією міг убити та «професійно» розчленувати дитину… Саме так кажуть експерти.

Судові засідання по справі почались у Хмельницькому ще у 2016 році. Чоловік у клітці, його напарниця прикута наручниками до конвоїра. Але підозрювані у канібалізмі не зізнаються. Лише Юлія Бойко у своєму відеозізнанні сказала, що це коханець змусив її вбити Аню. Однак про розчленування дитини чи тим паче поїдання – жодного слова ні від Юлії, ні від Сергія слідчі не почули. Ба більше: Сергій-Андрій тепер узагалі відмовлявся від усіх своїх попередніх свідчень і каже, що то його коханка зробила…

Рідні вбитих кажуть, що підозрюваний постійно змінює адвокатів, наче затягує справу. Бо начебто має «кришу» у Генпрокуратурі і має наміри повішати злочин на свою коханку, яка з простої родини і таких зв’язків не має.

А днями стало відомо, що 24-річна Юлія Бойко підписала угоду про визнання винуватості за те, що вона розкаже абсолютно всі моторошні подробиці вбивства!

– Коханий обіцяв, що розвине у мені екстрасенсорні здібності і врятує від кінця світу. Давав читати книги про темні сили та дияволів, — зізналась на суді Юлія Бойко. — Того дня ми Сергієм та Анею йшли до будинку на Хмельниччині, де мали пережити разом кінець світу. Але дівчинці це не сподобалось, вона кликала маму. Тож чоловік дав їй таблетки і сказав, що це вітаміни. Дівчинка заявила, що втомилась, що на неї як падають стовпи. І Сергій зробив зашморг, я стала тягнути. Дитина здригнулась, мені стало погано. У Сергія був ніж. він сказав, що так треба, бо Аня хотіла до мами, він її туди і відправив.

Щоправда, жодного слова про канібалізм жінка не казала. А за підписання угоди її можуть засудити лише на 10 років позбавлення волі. Втім, тут справжній шок — за законом Савченко тоді їй залишиться сидіти всього кілька місяців, бо рік рахується за два! Сам Сергій Любенко вже готує позов на свідчення коханки. А рідні загиблих мами і донечки впевнені, що коханку могли залякати і вона рано чи пізно теж стала би жертвою свого милого… Коли ж у цій справі буде крапка – рано прогнозувати…

Віталіна Володимирова