Тому зануритись в йорданську воду прийшли справжні екстремали.

– Я традиції не змінюю – купаюсь на Водохреща щороку! Я розумію, що ополонка не змиває гріхів, але хочеться в ній втопити всі болячки, коронавірус і дурний минулий рік! — зізнався після купання однофамілець президента України – вінничанин Михайло Зеленський.

Після нього в ополонку вишикувалась перша за день черга… Бо купання трьох красунь із татуюваннями вирішили подивись всі присутні на озері чоловіки – роздягнені та в пуховиках!

Варто зазначити, що цієї зими на Водохреща за рекордних морозів на святкове купання наважилась переважно молодь… Людей за 60 в цей день біля ополонок практично не було – всіх лякає коронавірус!

Загалом по Вінниці на Водохреща в ополонки занурились майже в 10 разів менше городян — лише близько тисячі…

– А ви купались 19-го при мінус 19-ти? Бо при -190С держслужбовець Андрій Козак ходить Вінницею роздягнутим!!! Навіть у люті морози «крижана людина» Андрій здійснює свої пробіжки. Як йому вдається бути оголеним надворі, коли температура
-19
0С?

– Я вже два роки бігаю зимою без футболки. Тож «крижаний челендж» — для мене звичайна справа. Спочатку мої пробіжки були справжнім стресом для суспільства, але зараз всі звикли. Дехто захоплюється моїми можливостями і цікавиться секретами такого успіху, але є і такі, що дивуються та лякаються, — розповідає Андрій Козак. — Основна мета — показати людям, що вийти за рамки власних можливостей реально.

Детальніше про Андрія Козака та купання на Водохреща читайте тут – https://33kanal.com/news/82336.html.

Роман КОВАЛЬСКИЙ
Софія Копач
Фото Сергія Хіміча