За 20 хвилин правильно порахував сотні прикладів і рівнянь. У результаті він набрав найбільшу кількість можливих балів +26.33. У своїй номінації Антон показав найкращий результат, і наразі це абсолютний рекорд в Україні. Хлопчика та його молодшу сестричку виховує лише мама, яка працює вихователем у садочку. Тож родина живе скромно. Історія про талановитого школяра настільки вразила його земляків, що один із них – Вадим Рожук – організував збір коштів на ноутбук і здійснив мрію дитини!

– Раніше вдома я займався на старенькому стаціонарному комп’ютері. Йому не менше 10 років. Він гальмував, а у математичних підрахунках важлива кожна секунда, – каже Антон. – На ньому я не міг займатись програмуванням. Коли ж мене показали у новинах по всіх каналах, місцевий благодійник Вадим Рожук спеціально приїжджав у школу, аби поспілкуватись. А невдовзі зробив публікацію та пост з проханням допомогти мені у придбанні ноутбука. Керівництво моєї школи та викладачі теж внесли свій матеріальний вклад і зібрали 8500 гривень. 15000 гривень зібрали небайдужі, а 6100 доклала моя родина. Тож на Різдво я нарешті забрав свій ноутбук, в якому частота екрану та потужність значно кращі, і це дозволить мені досягати нових висот. Дякую всім за допомогу.

До слова, на новому комп’ю­тері Антон днями переміг на відбірковому етапі з прангліміне, де взяли участь 11200 українських школярів. Надалі його чекають обласний та всеукраїнський етапи. Якщо на них буде першим, що досить очікувано, поїде на світові змагання у Литву.

Віталіна Трудько