На неділю, 24 січня 2021 року, призначено, зокрема повторні вибори депутатів Уланівської сільської ради Хмільницького району Вінницької області та повторні вибори Уланівського сільського голови Хмільницького району Вінницької області.

На адресу Центральної виборчої комісії надійшло рішення Вінницького окружного адміністративного суду від 22 січня 2021 року в справі № 120/416/21-а, яким визнано протиправними та скасовано ряд постанов Уланівської сільської територіальної виборчої комісії Хмільницького району Вінницької області, що стосуються питань організації цих місцевих виборів, зокрема, постанов про затвердження текстів виборчих бюлетенів для голосування. При цьому, підставою для прийняття такого рішення суду стало його прийняття територіальною виборчою комісією поза межами строків, визначених Виборчим кодексом України. І це при тому, що порушення таких строків стало наслідком скасування судом попередніх рішень виборчої комісії з цього питання, які було прийнято своєчасно.

Разом з тим, такий підхід суперечить судовій практиці у виборчих спорах (наприклад, справа № 640/21368/20, https://reyestr.court.gov.ua/Review/91503343). Більше того, при такому підході поновлення виборчих прав у виборчому процесі, навіть на виконання рішень суду, було б практично неможливим. Наприклад, було б неможливим поновлення прав на реєстрацію кандидатів, якщо відповідне рішення суду про це набуло б чинності поза межами строків реєстрації.

Відповідно до вимог частини першої статті 20 Виборчого кодексу України виборчий процес є безперервним та не може бути скасованим, зупиненим або перенесеним. Підстави для зупинення виборчого процесу визначені Конституцією України, а їх перелік є вичерпним (введення в Україні чи в окремих її місцевостях воєнного або надзвичайного стану).

Натомість, навіть при виявленні тих чи інших порушень під час підготовки та проведення виборів, виборчі комісії усіх рівнів та інші державні органи мали б вживати всіх можливих заходів, спрямованих на забезпечення реалізації виборчих прав громадян. За перешкоджання здійсненню виборчого права передбачена кримінальна відповідальність.

Ухвалення Вінницьким окружним адміністративним судом судового рішення, яке в разі набрання законної сили та відсутності належного реагування з боку Уланівської сільської територіальної виборчої комісії може призвести до зриву виборчого процесу відповідних місцевих виборів та порушення виборчих прав громадян, викликає глибоке занепокоєння Центральної виборчої комісії.

Відповідно до частини першої статті 38 Конституції України громадяни мають право брати участь в управлінні державними справами, у всеукраїнському та місцевих референдумах, вільно обирати і бути обраними до органів державної влади та органів місцевого самоврядування.

Вибори до органів державної влади та органів місцевого самоврядування є вільними і відбуваються на основі загального, рівного і прямого виборчого права шляхом таємного голосування. Виборцям гарантується вільне волевиявлення (стаття 71 Конституції України).

Завданням адміністративного судочинства є справедливе, неупереджене та своєчасне вирішення судом спорів у сфері публічно-правових відносин з метою ефективного захисту прав, свобод та інтересів фізичних осіб, прав та інтересів юридичних осіб від порушень з боку суб’єктів владних повноважень (частина перша стаття 2 Кодексу адміністративного судочинства України).

Конституційний Суд України в рішенні від 30 січня 2003 року № 3-рп/2003 зазначив, що правосуддя за своєю суттю визнається таким лише за умови, що воно відповідає вимогам справедливості і забезпечує ефективне поновлення у правах.

Вчинення процедурних дій територіальними виборчими комісіями поза межами строків, визначених Виборчим кодексом України, що було обумовлено попередніми судовими рішеннями, не може бути достатньою підставою для визнанням протиправними та скасування рішень територіальних виборчих комісій, що мають завданням організацію підготовки і проведення виборів та забезпечують реалізацію виборчих прав громадян.

Формальний підхід при наданні оцінки правомірності рішень та дій територіальних виборчих комісій в умовах швидкоплинності виборчого процесу не може визнаватись як ефективний шлях забезпечення виборчих прав. Варто окремо звернути увагу на необхідність дотримання необхідного балансу між будь-якими несприятливими наслідками для прав, свобод та інтересів особи і цілями, на досягнення яких спрямоване це рішення (дія).

У разі набуття законної сили зазначеним рішенням суду в Уланівської сільської територіальної виборчої комісії залишиться надзвичайно мало часу для вжиття заходів, необхідних для забезпечення належної організації та проведення голосування, яке повинно відбутися уже завтра.

Центральна виборча комісія закликає всіх суб’єктів виборчих процесів цих місцевих виборів утриматися від дій, які ставлять під загрозу реалізацію виборчих прав громадян обирати та бути обраними до органів місцевого самоврядування, та висловлює сподівання, що Уланівська сільська територіальна виборча комісія вживатиме всіх достатніх, своєчасних та необхідних заходів з метою забезпечення реалізації гарантованих Конституцією та законами України виборчих прав громадян.