Такий смачний майстер-клас у соцмережах запустила Олена Павлова із подругами, бо від таких народних рецептів Вінниччини дійсно «ковбасить»!

Тому за 5 годин на звичайній вінницькій кухні Юля та дві Олени в режимі онлайн вчили, як смачно і бюджетно готувати три види ковбас.

– Перша — моя улюблена картоплянка з салом, цибулькою та часничком! Таку часто робила моя бабуся. І коли мені пишуть в коментарях. «Для чого ви пхаєте картоплю в кишку?», – я відповідаю: бо смачно і справді бюджетно! — розповіла про вінницьке «Ковбаса-паті» гастрогід Олена Павлова. – Далі Юля готувала пшонянку – кобасу із пшоном, шкварками, смаженою цибулею і шматочками свіжого сала… Вона також недорога і смачна. А королевою вечора стала подільська кров’янка із гречкою, салом на секретним букетом спецій. Під ковбаси ми готували два оригінальні соуси – червоний та білий. Червоний із йошти, яблук та коріандру, а білий — простий із часнику з зеленню та домашньою олійкою. На кухні за ці 5 годин було стільки смаків, запахів та вражень, що аж сподобалось вчитися «ковбасити» у вас, мої вінницькі дівчатка!

А ви яку ковбасу готуєте вдома на свята та до буденного столу? Присилайте свої рецепти подільських ковбас на адресу редакції «33-го каналу» та «Подільської радниці». У вересні на фестиваль вінницького сала і делікатесів будуть запрошені автори найкращих рецептів.