У його творчому доробку – Срібний Самурай з “Росомахи”, Бамблбі з «Трансформерів», а нині він готує авторський костюм “Хижака”. Унікальність в тому, що у процесі роботи наш земляк працює за власною технологією, не створює спеціальних макетів, робить все «з нуля». На один костюм в середньому потрібно півтори-дві тисячі доларів.

– Близько двох років назад в Інтернеті я натрапив на ролик офіційної презентації фільму «Трансформери». Вразили костюми гігантських розмірів, нічого подібного я ще не бачив. Задумався – а чому б собі не створити щось схоже, прототипом мені став Бамблі з цього кіно. Чимало інформації шукав у мережі, бо ж спеціальних курсів, де цього навчать, не існує. Над костюмом Бамблі працював кілька місяців у майстерні, яку обладнав на подвір’ї. Із матеріалів використав різного виду пластик, пластилін, силікони. Інструменти всі були, єдине – перший станок для вакуумного формування виготовив сам, після того придбав більш професійний, – каже Дмитро. – Я не сидів за комп’ютером, не прораховував 3-D моделі, не робив креслень, тобто це авторська, ручна робота. Другою моєю роботою став костюм Самурая із «Росомахи».

Наразі працюю над прототипом Хижака з однойменного фільму. Для цього гіпсову матрицю обробив чистовою шпаклівкою і покрив рідким пластиком. Утворилась форма, в яку залив латексні та силіконові компоненти. Вони і стануть складовими частинами костюма. Голова виготовлена з пластику і силікону А волосся – на основі меблевої фурнітури, будівельного чорного силікону та медичного бинта. Ікла в «Хижака» будуть рухатись. До весни костюм буде готовим, адже дуже багато часу йде на всі виробничі моменти, бо це нова модель. Копію робити значно легше. Взагалі я завжди стараюсь, аби мої костюми були практичними, максимально зручними та наближеними до оригіналу. В Україні є чоловік, який теж створив прототип Бамблбі, але там гірші матеріали, там погано тримається фарба і їх не можна реставрувати. Натомість мої костюми з пластику, то ж з ними в рази легше в цьому плані. Більш того, Бамблбі мого виробництва був вже на морі та на різдвяному ярмарку, людям сподобались, що цікаво – то найчастіше біля них фотографувались саме дорослі. Запрошують і на дні народження, різні вечірки. А днями я вийшов у костюмі в центр Вінниці, бо у період нокдауну хотів підняти місцевим жителям та гостям настрій! Але найбільше радію, коли мене запрошують на благодійні заходи для діток, де я дарую їм позитивні емоції!

За фахом Дмитро Павлов кухар-кондитер, довгий час займався будівельною справою. Але під час створення костюмів кіноперсонажів зрозумів – саме цьому він хоче повністю присвятити себе, то ж хобі переросле у основну роботу, а професію будівельника довелось залишити. І про це наш герой зовсім не шкодує. У майбутніх планах майстра продаж костюмів і виготовлення їх на замовлення. Хтозна, можливо їх ми незабаром зможемо побачити у якомусь крутому голлівудському кіно чи кліпі.

Вікторія Снігур