Спершу за цим квитком можна буде відвідати всі 7 філій Вінницького обласного краєзнавчого музею… А згодом за цим квитком будуть пускати в музей Української марки, садибу Коцюбинського та склеп Миколи Пирогова…

Про це 1 лютого розповіли заступник голови Вінницької обласної Ради Ігор Івасюк та керівниця управління культури та мистецтв ОДА Ольга Дернова.

– Реалізація цієї ідея єдиного електронного квитка дасть можливість відвідувачам Вінниці та Вінниччини із знижкою відвідати не один чи два, а багато музеїв. Від Марківки та її музею Леонтовича, в Тульчині та до музею в Браїлові. Географія широка. До того ж, є світовий досвід сімейного квитка. Можливо, ми й так організовуватимемо відвідування наших закладів», – розповідає Ігор Івасюк.

За словами Ігоря Дмитровича в музеях Європи та Сполучених Штатів Америки варто придбати один квиток і він дає змогу  відвідати всі ТОП-музеї у Вашингтоні:

– А світовий досвід і практика. Це не так важко зробити, просто його треба перейняти. Електронні засоби дають нам зараз можливість купувати квитки на потяги, і на літаки, і в театри. Ми хочемо розробити гнучку схему роботи цього квитка, щоб він заохочував молодь до відвідувань музею. Маємо приклад багатьох країн світу, де музеї безкоштовно працюють, наприклад, для школярів. Ми не можемо поки що собі це дозволити, але ми повинні через електронний квиток, завдяки якому можна фіксувати кількість відвідувачів та який унеможливлює фінансові зловживання, дати можливість нашим гостям обирати і власний маршрут, і зручний для них час, і найголовніше – аби до цієї системи згодом були підключені й інші музеї Вінниччини», – каже заступник голови облради.

Як зазначає посадовець, запровадити єдиний музейний квиток планують вже до кінця 2021-го року.