Нині документацію та змістове  наповнення розробляють працівники обласного краєзнавчого музею із залученням родичів Героїв-вінничан.

Спершу про цей проект повідомив вінницький міський голова Сергій Моргунов на сесії міськради. Він висловив вдячність Зої Кузьменко – матері Героя України Максима Шимка, який загинув у Києві на Майдані під час Революції Гідності.

– Це була ініціатива Зої Кузьменко, — сказав мер Вінниці Сергій Моргунов. — Ми її підтримали, передали під музей комунальне приміщення. Працюємо над створенням такої установи.

А 1 лютого під час прес-конференції в краєзнавчому музеї заступник голови обласної ради Ігор Івасюк оприлюднив нові подробиці щодо майбутнього Музею Мужніх.

– Цей музей зможемо відкрити в 2021-му рої з огляду на об’єм ремонтних робіт та створення інтерактивної експозиції про кожного із загиблих вінничан… Бо всі вони Героїв і Вінниччина та Україна мають вшанувати кожного із них., – пояснив Ігор Івасюк. – Місто дає на цей музей 12 мільйонів на ремонтні роботи приміщення колишнього музею «Мій край — Поділля» на вулиці Пирогова.

Це буде філія краєзнавчого музею, який вже готує нові тематичні експозиції, присвячені участі вінничан у бойових діях в Афганістані, у районах проведення АТО/ООС на Донбасі, а також у Революції Гідності.