– Поліція затримала раніше  судимого, який  з пістолетом вчинив розбійний напад на дівчину у   Вінницькому  районі #vinpolice

2 лютого працівники Управління карного розшуку обласного главку поліції спільно з бійцями спецпідрозділу КОРД затримали у м. Вінниці підозрюваного у вчиненні розбійного нападу. Озброївшись пістолетом, правопорушник  увірвався до будинку 21-річної жительки  села  Гавришівка, катував та примусив розповісти, де знаходяться заощадження родини.

Злочин було вчинено 24 грудня. На спецлінію 102  вранці подзвонила  матір потерпілої. Жінка повідомила, що близько 6-ї години ранку, коли її з чоловіком не було вдома,   невідомий зірвав замок на вхідних дверях та з пістолетом увірвався до будинку. Там знаходилася її дочка. Нападник зв’язав дівчину та, погрожуючи вбивством, забрав понад 100 тисяч гривень, 700 доларів  США та особисті речі.

За словами начальника ГУНП у Вінницькій області Івана Іщенка,  оперативники провели комплекс розшукових заходів, перевірили всіх  чоловіків, які приїздили в село та  підпадали під опис зловмисника. Розшуковцям вдалося встановити особу зловмисника та  затримати його. Ним виявися  53-річний житель м. Вінниці, раніше  судимий за зґвалтування та  незаконне зберігання зброї.

Під час проведення санкціонованого обшуку в помешканні затриманого, слідчі вилучили речові докази, які свідчать про його причетність до розбійного нападу.

Слідством відкрито кримінальне провадження за ч. 3 ст. 187 Кримінального кодексу України (розбій).  За такий злочин передбачено до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Слідство клопотатиме в суді про обрання йому міри запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Юлія Іванюк