Вони намагалися вигнати працівників та керівництво. Зчинилася сутичка. Директора під­приємства побили, за нього заступилися робітники. Відбулись масові сутички та бійка, стрілянина, є жерт­ви: консультант директора заводу отримав по­ра­нення в жи­віт. Йому на­дали допомогу медпрацівники «швидкої», котрі негайно прибули на місце виклику. Так само оперативно прибули на спиртозавод по­ліцейські і бійці КОРД. Місцеві мешканці розповідають про внутрішні «розборки» на підприємстві, бо браві бойовики господарювали тут вже кілька років, а наприкінці минулого року підприємство почали готувати до приватизації, проводити аудит.

У пресслужбі поліції Він­ницької області повідомили: «За попередньою інформацією слідства, конфлікт розгорівся в ході спілкування у дворі підприємства представника попереднього власника, який є кредитором, та одного з керівників діючої адміністрації заводу.

У ситуацію втрутилася охорона підприємства та кілька осіб, з якими приїхав представник попереднього власника.

У результаті інциденту один чоловік отримав тілесні ушкодження внаслідок застосування травматичної зброї, від госпіталізації він відмовився. Також ще двох потерпілих доставили з незначними тілесними ушкодженнями до лікарні.

На місце події викликали поліцію, яка припинила протиправні дії. Поліцейські вилучили травматичну зброю й автомобіль, на якому приїхали на підприємство представники попереднього керівництва заводу. За фактом хуліганських дій відкрито кримінальне провадження за ч. 4 ст. 296 КК України», — йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, восени минулого року Україна, підрахувавши економічний зиск, вирішила виставити на приватизацію спиртову галузь. На продаж держава виставила 41 МПД (місце провадження діяльності), котре входило до підприємства «Укрспирт», і ще 37 заводів, котрі входять до складу концерну «Укрспирт». Серед них — 15 спиртових підприємств Вінниччини, в тому числі готували до приватизації Бджіль­нянський спиртозавод.

До кінця минулого року в Україні приватизували 20 спиртових підприємств на загальну суму 1,258 млрд грн. Загалом від приватизації 41 об’єкта спиртової галузі Фонд держмайна України очікує отримати близько 2 млрд грн.