За спробу бойкоту магазину, який торгує російськими товарами і має чисельні порушення? І взяли лише нас 4-х явно вибірково! І коли тримали під автозаком, то спеціально копали по ребрах і обзивали “майданутими”! Це що – “діти Беркуту” служать в поліції української Вінниці? – розповів про своє затримання із 3-ма друзями під Епіцентром лідер ГО Едельвейс Роман Костишин.

– Всіх відпустили, але інкримінують 2 статті. І це тоді коли президент Зеленський блокує із РНБО проросійські телеканали у нас поліція захищає від “майданутих” магазин із російським товаром?

Ось як прокоментували ситуацію у відділі комунікації обласної поліції, чотирьох громадських активістів за порушення публічної безпеки доставили до Відділу поліції №2 Вінницького районного управління поліції, де на них складені протоколи за ст.173 КУпАП (дрібне хуліганство) та ст. 185 КУпАП (Злісна непокора законному розпорядженню або вимозі поліцейського).

Вказані особи заблокували під’їзд автотранспорту до одного із гіпермаркетів м. Вінниці, не даючи змоги його працівникам та відвідувачам магазину потрапити в приміщення. На законні вимоги поліцейських припинити протиправні дії четверо активістів відреагували нецензурною лайкою, штовхали та шарпали поліцейських за одяг. Після цього їх доставили до відділення поліції. У двох осіб поліцейські вилучили два ножі, які направлені на експертизу.