Бо в міський суд раптом не прийшов патрульний із відео з місця аварії, який 17 грудня оформляв ДТП близько 18-ї години на Хмельницькому шоссе…

– Судове слухання продовжимо в середу 10-го лютого, бо працівник патрульної поліції не зміг прийти в суд через відрядження… І відео він має надати на наступне слухання. Які є клопотання чи заяви із цього приводу?, – сказав сьогодні про хід справи головуючий суддя Геннадій Кашпрук.

На це адвокат водія швидкої Олександр Білошкурський заявив клопотання про виклик в суд у якості свідка старшого лікаря тієї зміни, яку віз під час ДТП 17 грудня Олег Притуляк.

Також правник зачитав витяг із зведення «Медини катастроф» про той терміновий виклик в грудні в село Якушинці, звідки їхала із маячками «карета» Олега Притуляка…

Решту подробиці цієї гучної справи та підводні «камені» слідства по ДТП за участю колишнього СБУшника водій Олег Притуляк і його захисник Олександр Білошкурський розповіли після перенесення суду…

Нагадаємо, що тоді сталося зіткнення за участі «швидкої допомоги» та позашляховика БМВ. Карета «Медицини катастроф» летіла у Вінницю із Якушинець із важким пацієнтом із сиренами та маячками… Але від АЗС біля «Метро» виїхав БМВ і не пропустив «швидку»…

В результаті зіткнення тоді обидві автівки зазнали суттєвих пошкоджень.

Ремонт «Швидкої» вже оцінили більше 100 тисяч гривень і ці кошти буцім-то мав платити водій «Медицини катастроф» Олег Притуляк.

Але за керманича швидкої вступились громадські активісти та знайшли свідків резонансної автопригоди. А ще відкопали прізвище водія “БМВ” – колишнього СБУшника, який  не визнає свою провину та напрягає по телефону  водія «швидкої» і його дружину за інформацію в соцмережах про цю аварію.

– Прошу, хто був очевидцем ДТП, не будьте байдужими! На водія «швидкої» тиснуть, хоча він їхав на складний виклик та увімкнув сирену. А водій “БМВ”, користуючись своїм становищем, відмовився давати свідчення на місці. Хоче уникнути відповідальності за рахунок своєї посади та зв’язків в СБУ», — написала тоді дружина водія швидкої Алла Притуляк.

Також голова Вінницького автомайдану Таїсія Гайда, яка сьогодні також була в суді, в грудні заявила про примушення водія карети швидкої допомоги до компенсації більшої частину коштів за ремонт машини.

– Тоді відбувалися збори на станції «швидкої», після яких нам повідомили, що водія зобов’язують відшкудувати чи не половину витрат на ремонт їхнього «Пежо». Виникає питання, чи застраховані машини «швидких» та водії? Яка страхова компанія? Який пакет? Після таких випадків, хто з водіїв ризикне йти працювати в екстрену допомогу і чи дочекаються хворі вдома лікарів, якщо шофер буде думати, як їхати, щоб не зачіпати якогось мажора на «БМВ»? — повідомляла Таїса Гайда.

Тому нині головне питання в цій справі – кого визнають винним і хто буде платити 100 тисяч за ремонт «швидкої»?

Бо за 2 останніх роки у ДТП у Вінницькій області потрапило 17 авто швидких.

Більш ніж у половині випадків водіїв визнавали винними. У більшості випадків, незалежно від результату свої авто водії ремонтують власним коштом. Про це повідомила громадська активістка Таїса Гайда.

– Майже завжди історії пов’язані з тим, що швидкі не пропускають…Пам’ятаєте аварію, про яку я вам недавно розповідала?Так ось ми зустрічались з водієм.У нього маленька дитина. Щоб забезпечити сім’ю, він працює водієм швидкої та у вільний час таксує. Того вечора вони поспішали на виклик. Авто швидкої рухалось з увімкненими проблисковими маячками і сиреною. Дорога була вільною з доступним оглядом але з бокової вулиці рвонув водій позашляховика. Який під час складання протоколу представився СБУшником. Хоча в СБУ кажуть, що такий у них ніколи не працював.

Водію швидкої потрібно буде багато місяців працювати, щоб відновити швидку адже збитки тільки за приблизними даними становлять 120 тисяч і міська страхова їх не покриє.

Але якщо він програє суд, його визнають винним то доведеться відшкодовувати ще і вартість ремонту позашляховика. Олег, а так звати водія, каже, що для його родини це неймовірно велика сума.Навіть сума, яку потрібно було сплатити хорошому адвокату, є нереальною для родини. І саме тому допомагати в судах буде безкоштовно команда “Дорожного контролю».

Ми в Автомайдані взялись інформаційно підтримати водія швидкої під час судових засідань бо є побоювання, що справу у судах спробують “порєшать”.