Засновниця стартапу Тетяна Головко переконана, що бізнесу без власної ідеї буде важко вижити в умовах жорсткої конкуренції.

У кав’ярні хотіли втілити важливий принцип свідомого споживання – не купувати зайвого. Натомість подумати, як можна використати старі непотрібні речі. Так у вінницькій кав’ярні з’явилися:

  • диван зі старих джинсів, які у заклад приносили відвідувачі;
  • плафони на лампах – з повторно перероблених пластикових кришечок;
  • оздоблення вздовж стіни – це залишки битої плитки, яку віддали знайомі;
  • біля входу стоїть шафка з особистими горнятами відвідувачів.

Стійка, за якою працює бариста, є металевою. З залишків металевого листа виготовили світильники. Згодом цей матеріал можна буде здати на утилізацію.  Крім цього, екокав’ярня підтримує місцеву станцію сортування Shuttle. А також долучається до багатьох інших важливих екологічних ініціатив.

За словами Головко, їй хотілося працювати у сфері громадського харчування. Тож спочатку у 2019 році вона придбала кав’ярню, яка була раніше на місці теперішньої PicNic. Оновлений заклад відкрився після ремонту вже у березня 2020 року. Засновниця дотримувалася у побуті екологічних принципів, так цей напрямок почали впроваджувати й у роботі.

-Одного дня я прийшла і сказала: “Ми тепер сортуємо”. Розповіла баристам, про необхідність зменшувати обіг кавових стаканчиків, показала, як потрібно сортувати, – підкреслила Головко – “Пропрацювали сезон і зрозуміли, що наша робота важлива, хочемо в цьому напрямі розвиватися. Тому в грудні 2019 року зачинилися та зробили концептуальний ремонт”.

Валентина Лісова